Wiinblads flowerpower

I höst är det bakgrundsmotivens tur att spela huvudrollen när JUNA lanserar Rose, en nyhet som tar inspiration och dekoration från Bjørn Wiinblads originalkatalog och omsätter dem till moderna sovrumsdesigner fulla av konstnärens välkända flowerpower.

Det är något av en konst att skapa optimala förutsättningar för nattsömnen. Det ska vara rätt temperatur i rummet, man vill stänga ut ljuset – och även om det tar emot ska all elektronik släckas innan vi ger oss in i drömmarnas land. Och utöver de fysiska faktorerna har vi givetvis det estetiska. De flesta designälskare känner till den lyxiga känslan när sängen är bäddad med mjukt, krispigt sänglinne, och nu finns goda nyheter för alla Wiinbladfans som drömmer om att ha den populära mångkonstnärens teckningar alldeles inpå huden. JUNA lanserar nämligen sänglinnet Rose, som bäddar för en god nattsömn och dessutom är skön för ögat med massor av visuella detaljer.

Vid första ögonkastet ser Rose enfärgad ut på ytan, under de iögonfallande, vildvuxna blomsterbårder som Wiinblad älskade att strö ut över sin konst. Vid en närmare anblick avslöjas dock att Rose gömmer mer dekoration under ytan, där det tryckta bomullssatintyget har en vacker, spräcklig väveffekt. Rose finns i tre fina färgkombinationer, som utstrålar Wiinbladsk blomsterpoesi. Sänglinnet har knappstängning på både påslakan och örngott, vilket vittnar om den välgjorda och lyxiga designen.  

I serien Rose finns även en praktisk och snygg akrylduk som kan användas vid alla tillfällen, både inne och ute, och gör vardagens brukstextilier lite konstnärligare.

JUNA Rose sänglinne i 100 % bomullsatin med knappstängning (150 cm x 210 cm) finns i färgerna vitt/grå, grå/blå och sand/rosa och kostar 599 SEK (rek. pris).

JUNA Rose akrylduk med antiglid finns i färgerna grå/blå och sand/rosa och 249 SEK (rek. pris) per meter.

Nyheterna finns i handeln från början av september.

20.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Körglädje från Kay Bojesen

13.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Ny personlighet i blomstergarderoben

06.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Kay tar sig in i köket

01.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Glasdesign för körsbärsfirande

31.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Härliga stunder vid frukostbordet

29.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Stub är tillbaka med besked

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023