Ny personlighet i blomstergarderoben

Bjørn Wiinblads värld har alltid kännetecknats av starka kvinnofigurer och fantasifulla blommor. För blomster- och designfans är det ett rent nöje att hålla i en Wiinblad-vas. I och med lanseringen av vasen Eva presenterar Bjørn Wiinblad Denmark dessutom en ny designpersonlighet, en tolkning av Wiinblads karakteristiska DNA som modern och trendriktig brukskonst. Eva finns i två storlekar med klänningar i trendfärgerna gul och korall. De är som gjorda för tidens eklektiska inredning och stora buketter där tumregeln är more is more.

Bjørn Wiinblads konstnärliga storhetstid präglade 1960- och 1970-talet. Här fick optimism, livsglädje och färgrikedom verkligen sitt ultimata uttryck, skönheten och oskyldigheten fick blomstra och periodens estetik passade på många sätt perfekt in i Wiinblads världsuppfattning. I sin mjuka, romantiska konstnärsvärld arbetade Wiinblad med figurer som sprider fin stämning och god karma. Kvinnoansiktena med mandelformade ögon och trekantiga näsor hör kanske till hans mest kända, och han återvände till dem i otaliga färger och former. 


Som en hyllning till Wiinblads livsglädje lanserar Bjørn Wiinblad Denmark nu Eva, två kägelformade vaser med personlighet. De sätter färg på våren med blå, korall och ljusgult och har hämtats från Wiinblads ursprungliga illustrationer. Dessutom matchar de tidens aktuella färgtrender.

Systerdesign i två storlekar

Bjørn Wiinblad är världsberömd för sina årstidsfigurer som iscensätter de fyra årstiderna med blommor i håret och finurliga designdetaljer.

De ikoniska figurerna var också inspirationen till Eva, en modern systerdesign med dekorativa blomsterreliefer på huvudet som ger massor av vårkänslor.

De rosiga kinderna och den vänliga blicken gör att Eva är svår att motstå – till och med dubbelt så svår, eftersom den nya designen finns i två varianter.

Lillasyster Eva i poetiskt ljusgult passar perfekt till vårens första småblommor, medan storasyster Eva i blåtoner med korall ger en extravagant stämning när blommor av olika färg, art och höjd kombineras i vasen.

Eva vas i blankglaserat porslin med färgad blomsterrelief finns i två storlekar (H: 15 cm och 18 cm) och kostar 349,00 respektive 549,00 kr (rekommenderat pris).

20.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Körglädje från Kay Bojesen

13.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Ny personlighet i blomstergarderoben

06.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Kay tar sig in i köket

01.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Glasdesign för körsbärsfirande

31.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Härliga stunder vid frukostbordet

29.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Stub är tillbaka med besked

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023