Stor personlighet i miniformat

Kay Bojesen är upphovsmannen till en hel rad ikoniska träfigurer, men det är framför allt Apan som blivit hans signaturdesign.

Det livliga lilla djungeldjuret såg dagens ljus för första gången 1951 och sedan dess har apfamiljen utökats ett flertal gånger. Idag finns den ikoniska träfiguren därför i flera storlekar och nu händer nya saker i släktträdet, när Kay Bojesen Denmark introducerar det ultimata tillskottet till familjen: En Apa i lillebrorsstorlek som förvandlar Kay Bojesens välkända design till ett charmerande miniformat. 

Som anfader till en hel familj av trädjur säger det sig självt att Kay Bojesen var en stor djurvän. Denne karismatiske funktionalist var samtidigt en stor människokännare och förstod snabbt att även vuxna drogs till föremål i miniatyrstorlek. Under sin karriär formgav Kay Bojesen många föremål i miniformat med stor personlighet – däribland den käcka terriern Kvik och den aerodynamiska automobilen, som båda visar på att det ofta är bättre att vara liten på jorden än stor i orden. Även i designvärlden, där Kay Bojesens ikoniska Apa sedan länge tagit hela världen med storm och nu står redo att erövra fler fans, när den finurliga designälsklingen lanseras i en ny storlek på bara sju centimeter.

Även om Apan krympt betydligt i förhållande till sitt ursprungliga format finns designens stora personlighet och charm kvar. Precis som sina större bröder plirar Apan livfullt med sina blanksvarta ögon medan de långa armarna svingar sig käckt från barnkammaren till hyllan och kontoret och troget följer sin ägare. Den nya storleken är dessutom enkel att placera överallt i inredningen – gärna som en del av ett stilleben med andra danska designklassiker i miniformat – smått är ju gott.

  • Kay Bojesen Denmark Apa (H: 9,5 cm) i teak och limba kostar SEK 699,00 (rek. pris)

20.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Körglädje från Kay Bojesen

13.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Ny personlighet i blomstergarderoben

06.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Kay tar sig in i köket

01.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Glasdesign för körsbärsfirande

31.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Härliga stunder vid frukostbordet

29.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Stub är tillbaka med besked

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023