Nya rekommendationer för att stärka grönt entreprenörskap

Nya rekommendationer från Grönt Entreprenörsråd syftar till att lösa de gröna entreprenörernas utmaningar och bidra till kommande entreprenörsstrategi.

Foto: 123rf.com.

Nya rekommendationer från Grönt Entreprenörsråd syftar till att lösa de gröna entreprenörernas utmaningar och bidra till kommande entreprenörsstrategi. Det behövs ytterligare åtgärder för att accelerera den gröna omställningen om Danmark ska uppnå sina klimatmål. Grönt Entreprenörsråd presenterar nu nya rekommendationer om hur man kan lösa de utmaningar som gröna entreprenörer står inför idag. 

"Vi måste skapa bättre möjligheter för grönt entreprenörskap. Danmark är redan känt som ett grönt föregångsland, och därför är det viktigt att gröna entreprenörer får ännu mer utrymme. De nya rekommendationer som Grönt Entreprenörsråd nu presenterar ger konkreta förslag till lösningar, och jag ser fram emot att använda rekommendationerna i arbetet med en kommande entreprenörsstrategi", säger näringsminister Morten Bødskov. 

De gröna entreprenörerna spelar en viktig roll för att Danmark ska uppnå en grön omställning. De kan bidra med de lösningar och teknologier som behövs för att driva den gröna omställningen framåt. 

"Jag är stolt över att vi idag har överlämnat vårt slutrapport till regeringen. I Danmark har vi en stor grupp gröna entreprenörer med enorm potential att bidra med lösningar för att bekämpa klimatkrisen. En potential som vi för närvarande inte utnyttjar och stöder tillräckligt, och det måste vi som samhälle bli bättre på. De största genombrotten i historien kommer nästan alltid från ett nytt håll. Så entreprenörerna är avgörande här", säger ordföranden för Grönt Entreprenörsråd, Esben Gadsbøll. Grönt Entreprenörsråd har inrättats för att komma med rekommendationer om hur Danmark kan få ännu fler gröna entreprenörer.

mer av...

05.12.2023Designbase.se

Hos Christmasworld är grönt det nya rött, guld och glitter

05.12.2023Designbase.se

Fäll ihop

05.12.2023Designbase.se

Kärlek och bra råvaror

04.12.2023Designbase.se

Heimtextil lanserar standardiseringsverktyg för alla textilarrangemang

04.12.2023Designbase.se

Allt är marmor

01.12.2023Designbase.se

Festliga presentidéer

30.11.2023Designbase.se

Skandinaviska skönheter

29.11.2023Designbase.se

Designföretag går samman om en möbel med harmonisk fusion

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023