Mässingsmagi

När Bjørn Wiinblad Denmark förra året lanserade stormlyktor öppnades en helt ny dimension av Wiinblads värld.

Bjørn Wiinblad var världsberömd, och det var även hans samkväm och middagar i konstnärshemmet Det blå hus i Lyngby, norr om Köpenhamn. Här åt och drack gästerna i skenet av mängder med levande ljus, medan kombinationen av dansk ljuskultur och Wiinbladsk överdådighet skapade en unik, intim och mysig stämning. Nu kan alla designälskare följa i Wiinblads fotspår och investera i en extraordinär ljuskälla som passar den mörka årstiden. De nya stormlyktorna från Bjørn Wiinblad Denmark passar perfekt i höstbostaden och julhemmet, där det kan behövas lite stämning. Dessutom har de en trendig touch av tidens mest eftertraktade metall: mässing.

Stormlyktor i nya höjder

Ljusstakarna lanseras i tre populära storlekar: 40 cm, 50 cm och 60 cm. Dessutom har de ny funktionalitet den här säsongen, då Bjørn Wiinblad Denmark fokuserar allt mer på hur man monterar sin stormlykta själv. Ljusstakarna i storlekarna 50 cm och 60 cm består nämligen av flera leder, som sätts ihop med gängor och ger stormlyktan den karakteristiska utbuktningen. Det är en dekorativ detalj, som samtidigt kan användas för att skruva på eller av en extra del på stormlyktan, och på så vis anpassa höjden på den dynamiska designen efter tillfället. Själv hade Wiinblad stormlyktor överallt i sina egna hem. På väggarna, i ljuskronorna och på bordet, där designen på allvar får komma till sin rätt och visa hur den varma mässingen slingrar sig runt glaset likt gulnäckrosen som omsluter en blomma. En organisk enkelhet som gör lyktorna perfekta i minimalistiska tablåer och i olika nivåer. Eller para ihop dem med säsongens blommor i glas och vaser, som ett frodigt blickfång på årets julbord.

Bjørn Wiinblad Denmark stormlykta i mässing och glas finns i tre storlekar (H: 40 cm, 50 cm och 60 cm) och kostar 1 399 SEK, 1 499 SEK resp. 1 599 SEK (rek. pris).

Nyheterna finns i handeln från början av september.

20.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Körglädje från Kay Bojesen

13.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Ny personlighet i blomstergarderoben

06.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Kay tar sig in i köket

01.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Glasdesign för körsbärsfirande

31.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Härliga stunder vid frukostbordet

29.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Stub är tillbaka med besked

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023