Ljusdesign på Lyngby-fötter

Lyngby Porcelæn är i mångas ögon fortfarande synonymt med minimalism och det industriellt skulpturala i dansk porslinshistoria.

Även om Lyngby Porcelæn på senare år har lanserat nya formgivningar och nylanserat moderna klassiker som tar varumärket i en annan riktning än signaturdesignen ”Lyngbyvasen”, är Lyngby Porcelæn i mångas ögon fortfarande synonymt med minimalism och det industriellt skulpturala i dansk porslinshistoria. Ett DNA som inte heller i vårens nyhet förnekar sig och som är skapad i samarbete med designstudion Formgiverne. Bakom Formgiverne står Cecilie Toklum och Robert Larsen som sätter det klassiska Lyngby-uttrycket i en nutida kontext med en modern design på ljusstaken som hyllar den välkända vasen och uppmanar till att skapa en egen ljusskulptur.

Att arbeta vidare med designföregångare är ett kreativt erkännande som alla formgivare måste förhålla sig till. Inte minst i Danmark, där designarvet och klassikerportföljer är så omfattande att det kan vara svårt att skapa nytt utan synbara referenser till tidigare formgivningar. Det vet Cecilie Toklum och Robert Larsen, som med en bakgrund inom design, mode och bildkonst båda är specialister på att tolka ikoner på ett modernt sätt och som nu i samarbete med Lyngby Porcelæn har ett aktivt förhållningssätt till världen runt den ikoniska Lyngbyvasen. En värld som ständigt utökas med nya färger, material och produkter som bonbonjärer och lampor, men som fram tills nu inte har haft en ljusstake. Med vårens lansering av kronljusstaken åtgärdar Lyngby Porcelæn nu denna brist och bjuder in till ljusfest med två nya designer i olika höjder som förnyar de välkända Lyngby-räfflorna och skapar samlarlust.

  • Lyngby Porcelæn kronljusstake i vitt, blankglaserat porslin (H: 7 cm och 11 cm) finns i två höjder och kostar SEK 179,00 resp. 199,00 (rek. pris)

20.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Körglädje från Kay Bojesen

13.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Ny personlighet i blomstergarderoben

06.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Kay tar sig in i köket

01.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Glasdesign för körsbärsfirande

31.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Härliga stunder vid frukostbordet

29.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Stub är tillbaka med besked

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023