Kostbara kuddar och het hamam

Dansk design är känd för sin förmåga att inreda alla rum i hemmet och ändå bibehålla en röd tråd, från vardagsrum till badrum. I höst synar textilvarumärket JUNA designhistorien i sömmarna och lanserar Diamant.

”Diamonds are a girl’s best friend” heter det som vi alla vet, och även om JUNAs nya serie hör textilvärlden till, inte ädelstensvärlden, lär Diamant ändå få ett varmt mottagande av alla som älskar att göra sitt hem vackert. Här är soffkudden en självskriven klassiker, som med stor effekt kan förändra ett rum. Numera finns det dock många andra mjuka accessoarer till hemmet. Det gäller bland annat den lilla mattan som gör det enkelt och smidigt att hänga med i mattrenden, och hamam-handdukarna med fransar som i en handvändning gör badrummet till ett stiluttryck samtidigt som de torkar kroppen enligt tusen år gamla badritualer.

Trendig 3D-effekt

Diamant är, som namnet antyder, skapad med tanke på ädelstenens grafiska form. Formen används genomgående i mönstret och skapar en närmaste tredimensionell effekt på alla ytor i kollektionen. Inte minst på de nya, stickade soffkuddarna, som är som gjorda för slow living-trenden och nästan ser handgjorda ut, när diamantmönstret lyfts från ytan – rustikt och elegant på samma gång. Kuddarna finns i en fyrkantig och en avlång variant, och med de fyra nordiska nyanserna är de perfekta att använda i många olika färger och nyanser i dagbädden eller fladdermusfåtöljen. De passar lika bra om man vill hålla stilen monokrom och minimalistisk, med kuddar i samma färg elegant uppställda på sängen, som på hotell.

Det kan vara svårt att hålla sig på mattan när det kommer till Diamant-seriens mattor och handdukar. Även en enda matta eller handduk har nämligen stor effekt, och gör vardagens bruksdesign till stämningsskapare. Både i hallen och i badrummet, där golvet blir blött under fötterna, och i köket där småmattor ger sommarstugestämning samtidigt som man torkar händerna på de dekorativa handdukarna efter matlagningen.

Handdukarna i Diamant-serien är givetvis också självskrivna i badrummet, där de ger känsla av ett modernt spa vid handfatet eller badkaret. Den generösa storleken gör att badhandduken även kan användas som sarong på väg till bastun eller stranden en varm sommardag, helt i linje med hamam-handdukens ursprung.

JUNA Diamant kudde (45 cm x 45 cm samt 60 cm x 40 cm) i 100 % bomullsgarn finns i färgerna grå, dimblå, svart samt rosa och kostar 599 SEK (rek. pris).

JUNA Diamant matta (60 cm x 100 cm) finns i färgerna grå, dimblå, svart, rosa samt vit och kostar 399 SEK (rek. pris).

JUNA Diamant handduk (50 cm x 100 cm samt 70 cm x 140 cm) i 100 % i jacquardvävd bomull finns i färgerna grå, dimblå, svart, rosa samt vit och kostar 249 SEK resp. 349 SEK (rek. pris).

Nyheterna finns i handeln från början av september.

20.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Körglädje från Kay Bojesen

13.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Ny personlighet i blomstergarderoben

06.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Kay tar sig in i köket

01.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Glasdesign för körsbärsfirande

31.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Härliga stunder vid frukostbordet

29.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Stub är tillbaka med besked

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023