Kantig karaff

I vinets värld är luftning och dekantering av största vikt. Både vardagsvin och ädla årgångsdruvor mår bra av att hällas upp från flaska till karaff, och med det i åtanke har Rosendahl i samarbete med designern Thor Høy skapat Penta.

Att dekantera betyder rent praktiskt att hälla en vätska från en behållare till en annan. Anledningen till att man dekanterar vin är främst att avlägsna bottensatsen och att lufta vinet, så att vinet öppnar upp sig och utvecklar sin fulla potential. Estetiken spelar dock även en viss roll.  En karaff lyfter nämligen både måltid och bordsdukning med enkla visuella medel, och nu är karaffen tillbaka i den moderna inredningen med förnyad kraft. Det gäller både den antika kristallkaraffen, där vi bokstavligen talat häller nytt vin i gamla flaskor, och den helt nya designen Penta från Rosendahl, som moderniserar och revolutionerar karaffkategorin med ett annorlunda formspråk.

Precis som resten av Penta-serien hämtar den nya karaffen inspiration i klassisk geometri. Den femkantiga pentagonen har ett stringent, arkitektoniskt uttryck, som är som gjort för modern bruksdesign och ger det munblåsta glaset gott om reflektioner där ljuset kan spela. Karaffen Penta har en slipad kant högst upp, som gör den funktionell och elegant att hälla ur. Och något helt nytt: karaffen kan användas både stående och liggande. En innovativ designfiness, som gör även ett vardagsvin till ett samtalsämne. När Penta fylls med vatten och färska myntablad eller frysta blåbär blir den ett sceniskt inslag på bordet.

Penta karaff (H: 28 cm) i munblåst glas kostar 399 SEK (rek. pris) och finns i handeln från början av september.

20.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Körglädje från Kay Bojesen

13.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Ny personlighet i blomstergarderoben

06.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Kay tar sig in i köket

01.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Glasdesign för körsbärsfirande

31.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Härliga stunder vid frukostbordet

29.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Stub är tillbaka med besked

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023