Het spagetti

Även om det nya nordiska köket står sig starkare än någonsin finns det fortfarande utrymme för gamla klassiker i den moderna matkulturen.

Det gäller inte minst pasta, som frestar med spagetti från den gamla skolan och enkla men delikata serveringar. Vardagshjälten framför alla andra förtjänar naturligtvis passande förvaring och därför infogar nu Rosendahl en hög spagettiglasburk i Grand Cru-serien, som får sidekick från en smart kryddburk med möjlighet till kvarnfunktion till moderna föräldrar och gör-det-själv-gourmander. 

Den italienska matkulturen associeras oftast med pasta, men Norden kan som sagt också hävda sig här. Vi älskar nämligen pasta i alla former och trenden pekar på att vi framöver kommer att äta ännu mer av den italienska signaturrätten. Det gäller inte bara i hemmet, utan även när vi går ut, för just nu poppar det upp ”pastavärdshus” och ”spagetterior” lite varstans och gör det informellt, gott och prisvänligt att äta ute även till vardags.

Pastakulturens popularitet kallar naturligtvis på investering i kvalitetspasta – och på förvaring som matchar inte minst den skyhöga spagetti som ofta skapar förvaringsproblem i skåp, lådor och burkar. Men inte nu längre. Med avstamp i Grand Crus förvaringsserier har Rosendahl nämligen skapat en ny glasburk som ger ny längd till den välkända, spårade designen och lockar till att förvara spagettin under antingen ett lock i ek eller ett svart plastlock, beroende på den övriga designen i köket.

  • Grand Cru spagettiburk (2 l) i glas med svart plastlock eller lock i ek kostar SEK 279,00 resp. 349,00 (rek. pris)
  • Grand Cru kryddburk (H: 9 cm) i glas med lock i ek kostar SEK 149,00 (rek. pris)

20.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Körglädje från Kay Bojesen

13.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Ny personlighet i blomstergarderoben

06.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Kay tar sig in i köket

01.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Glasdesign för körsbärsfirande

31.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Härliga stunder vid frukostbordet

29.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Stub är tillbaka med besked

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023