Grand Cru sätter press på kaffekulturen

I höst kan den som älskar presskaffe se lite extra fram emot en välbryggd kopp. Rosendahl lägger nämligen till en innovativ ny presskanna i Grand Cru-sortimentet, som tar vara på alla kvaliteter i bryggmetoden och samtidigt håller kaffet varmt.

Det kan vara stor skillnad på kaffebönornas intensitet och arom, och faktum är att det också kan vara lika stor skillnad på olika bryggmetoder. Medan någon föredrar vanlig bryggare dricker andra bara single serve, men många kaffeälskare föredrar faktiskt att kombinera det bästa från båda världar beroende på anledning och tidpunkt. För många är den bästa starten på dagen att vakna med en rituell kopp morgonkaffe, medan en god middag avrundas med en intensiv espresso. Och däremellan har vi alla stunder som kräver stora mängder kaffe i kannan. På kontoret, när man läser tidningen och till gäster.

Här har presskannan en stor fördel, då det går att brygga och servera mycket kaffe i en handvändning. En nackdel kan vara att kaffet svalnar i kannan om det inte dricks omedelbart. En välbekant utmaning som Rosendahl nu tar sig an med nyheten Grand Cru presskanna. Designen har sina rötter i den kända, räfflade familjen och gör aromatiskt kaffe med pressmetoden. Samtidigt drar Rosendahl nytta av sin stora och prisbelönta erfarenhet inom termoskannor, så att det svarta guldet håller sig varmt.

Rätt daglig dos

Presskannan lyfts ofta fram som det enklaste och intuitivaste sättet att brygga kaffe på, och som den metod som ger den som brygger bäst känsla för kaffet. Om kaffet verkar bli starkare eller svagare än önskat går det att justera smaken genom att tillsätta mer vatten eller kaffe. Samtidigt är presskannan ett perfekt exempel på dagens slow living-trend. Pressen trycks långsamt men säkert mot botten medan kaffetörsten ökar och ger en nästan meditativ tillfredsställelse när kaffet äntligen hälls upp i koppen.

Grand Cru presskanna utgår ifrån en löstagbar glaskanna som tål höga temperaturer och kan diskas i maskin. Det finns en tydlig markering för maximal volym i den rymliga kannan, och när de färskmalda bönorna har doserats, vattnet hällts över kaffet och locket med pressen satts på är bryggningen igång. Presskannans klassiska konstruktion blir dessutom extra funktionell tack vare den omslutande termoskannan i svart, matt plast som ger ett minimalistiskt, nästan asketiskt uttryck som känns lika ärligt som själva bryggningen.

Grand Cru presskanna (1 l) i svart plast med löstagbar glaskanna kostar 499 SEK (rek. pris) och finns i handeln från början av september.

20.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Körglädje från Kay Bojesen

13.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Ny personlighet i blomstergarderoben

06.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Kay tar sig in i köket

01.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Glasdesign för körsbärsfirande

31.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Härliga stunder vid frukostbordet

29.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Stub är tillbaka med besked

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023