Geometri för teälskare och kaffefans

Moderna te- och kafferitualer handlar ofta om dragningstid, speciella rostningar, arom och precis rätt kopp som fulländar upplevelsen. Med lanseringen av Penta tesil och Penta termoskanna löser Rosendahl den frågan och presenterar två brännheta nyheter.

När Rosendahl i våras presenterade Thor Høys karakteristiska design Penta visade varumärket upp nya sidor av ett av vardagens oumbärliga måsten: termoskannan. Den vackra kannan blev med sin trendiga geometri och arkitektoniska uttryck en omedelbar succé både i köket och på bordet, och nu får Penta-termoskannan sällskap av en ny variant i grått.

Precis som dess svarta föregångaren är termoskannan uppbyggd av plana ytor, som möts och bryts på en yta av matt plast, men den grå nyheten har ändå en helt egen karaktär. En ny funktion är att Penta-termoskannans botten och ovansida har olika grå nyanser – korken matchar kannans nedre del, och kannans matta ytor bryts samtidigt av den blanka plasten längs ovandelen och på handtagets utsida. En liten designdetalj som har stor effekt och som understryker Rosendahls motto om att göra var dag vackrare – och gärna lite enklare. Precis som resten av Rosendahls sortiment med termoskannor har Penta därför även en praktisk, prisbelönt tryckknappsfunktion, som gör att kall luft inte kan komma in till de varma vätskorna när man häller ur kannan. Det garanterar att smakupplevelse blir optimal i många timmar.

Magnetiskt morgonte

Med Penta-termoskannan vill Rosendahl förnya termoskannan som produkt, och ambitionen är inte lägre vad gäller Penta-tesilen. En helt ny design som tar tebryggningen till nya höjder och gör den både enkel och ultraestetisk. Som namnet antyder är Penta uppbyggd kring en botten av femkantigt, rostfritt stål som går över i matt silikon, så att tesilen inte är varm att hålla i. Tesilen i Penta-serien stängs på mitten med en kraftig magnetfunktion som ser till att de lösa tebladen stannar i silen och inte letar sig ut. Den här extrafunktionen i kombination med den skulpturala, nästan art deco-liknande formen gör Penta-tesilen till ett litet designstatement – en perfekt presentidé till alla tedrickare.

Penta termoskanna (1 l) i mörkgrått/ljusgrått kostar 649 SEK (rek. pris).

Penta tesil (H: 15 cm) i silikon och stål i färgerna rött och svart kostar 199 SEK (rek. pris).

Nyheterna finns i handeln från början av september.

20.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Körglädje från Kay Bojesen

13.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Ny personlighet i blomstergarderoben

06.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Kay tar sig in i köket

01.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Glasdesign för körsbärsfirande

31.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Härliga stunder vid frukostbordet

29.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Stub är tillbaka med besked

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023