Ditzel med dubbelfunktion

När Rosendahl förra året återupptäckte och omtolkade Nanna Ditzels karismatiska mönster Kryds & Tværs var det en utmaning för våra visuella tankemönster. Nu ser Rosendahl fram emot samma succé vid lanseringen av Nanna Ditzel Cube.

De nordiska länderna är riktiga ljusnationer, och här går det åt många ljus. Sommar och vinter, inne och ute, höga och låga, för sig eller i par – allt är tillåtet, för det finns inget som skapar stämning så enkelt och effektivt som stearinljus. Att kombinera olika typer av ljus och att sätta ihop ljusstakar till vackra ljusinstallationer är redan en självklar del av Nordic Living. Och med lanseringen av den nya ljusstaken Cube ger Rosendahl nu den nordiska ljuskulturen en helt egen design. Cube är vändbar och kan användas till både kronljus och värmeljus. Den dynamiska designen har dessutom flera andra goda sidor utöver sin praktiska dubbelfunktion. Bokstavligt talat – den kvadratiska ljusstaken är dekorerad på alla fyra sidor med Nanna Ditzels särpräglade Kryds & Tværs-grafik, som ger de robusta ljusstakarna i metall en överraskande lätthet och läcker designfaktor tack vare det luftiga reliefmönstret.

Ljuskultur både kors och tvärs

Ljusstaken Cube är tillverkad av svart aluminium och noga anpassad efter Nanna Ditzels designfilosofi. Nanna Ditzel var en mycket mångsidig designer som under hela sin karriär var nyfiken på att överskrida gränser mellan yrkesfält och utforska nya designkategorier. Samtidigt ville hon att hennes design skulle tilltala känslorna och berika vardagen där människor möts. Det är två kriterier som ljusstaken Cube uppfyller på alla sätt, samtidigt som designen spelar på den visuella effekt som ligger i Kryds & Tværs-mönstrets själ. Här kombineras vågräta och lodräta streck i olika tjocklek till ett odefinierbart mönster, precis som när Cube-ljusstakarna blandas på bordet eller i fönstret, och används som hållare för både kronljus och värmeljus – för sig, i par eller i rader.

Ljusstaken Cube kan även användas i en modern bordsdukning eller som ultraminimalistisk adventsljusstake, där fyra kvadratiska ljusstakar räknar ner till julafton med massor av cool kubism.

Rosendahl Cube ljusstake (H: 5 cm) i svart aluminium kostar 179 SEK (rek. pris).

Nyheten finns i handeln från början av september.

20.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Körglädje från Kay Bojesen

13.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Ny personlighet i blomstergarderoben

06.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Kay tar sig in i köket

01.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Glasdesign för körsbärsfirande

31.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Härliga stunder vid frukostbordet

29.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Stub är tillbaka med besked

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023