Designfavorit i fri glasyr

Överallt i världen känner man till den industriella vasen med de markerade räfflorna med tydliga Bauhaus-referenser som sätter den minimalistiska danska designtraditionen i en porslinskontext.

Lyngbyvasen är en av dansk designhistorias mest populära ikoner. Överallt i världen känner man till den industriella vasen med de markerade räfflorna med tydliga Bauhaus-referenser som sätter den minimalistiska danska designtraditionen i en porslinskontext. Men även ikoner kan behöva förnyas. Därför har Lyngbyvasen på senare år tillverkats i olika färger, som framför allt kastar ett nytt ljus över den ursprungliga, vita designen, och nu ger Lyngby Porcelæn de kreativa krafterna ännu friare tyglar. Våren 2018 introducerar varumärket nämligen tre nya varianter, som med en experimenterande, rinnande glasyr på kanten ger den ikoniska designen en helt ny känsla av nonchalans och unikhet genom att den vita, svarta och rosa glasyren lagts på för hand och därmed gör vaserna till ”one of a kind”.

Som designnation bär Danmark på en lång historia av världsberömda formgivare och en ännu längre rad av internationella designikoner. En privilegierad position som förtjänar stor respekt, men också en plattform som helt naturligt kräver en motvikt till det minimalistiska och arkitektoniska. Under de senaste åren har det medvetet icke-perfekta, unika och autonoma uttrycket letat sig fram till allt fler designområden. Det gäller inte minst keramik och porslin, som med experimenterande tekniker som rinnande glasyr har tagit trenden till nya höjder och gett unika uttryck till välkända bruksföremål. Som tillverkare av den ikoniska Lyngbyvasen hakar Lyngby Porcelæn naturligtvis också på glasyrvågen och introducerar nu den populära vasen på 20 cm i tre olika färger med rinnande glasyr som ger den världsberömda designklassikern ett helt nytt och modernt DNA.

  • Lyngbyvasen med rinnande glasyr finns i färgerna vitt, svart och rosa och kostar SEK 999,00 (rek. pris)

20.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Körglädje från Kay Bojesen

13.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Ny personlighet i blomstergarderoben

06.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Kay tar sig in i köket

01.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Glasdesign för körsbärsfirande

31.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Härliga stunder vid frukostbordet

29.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Stub är tillbaka med besked

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023