Cocktaildags

Det sägs att det alltid är dags för champagne någonstans på jorden, men i dag är de franska bubblorna inte ensamma om att förtjusa smaklökarna när något ska firas eller när vi vill sätta guldkant på vardagen.

I takt med den rådande vågen av gastronomi och finsmakartycke har cocktails fått en enorm renässans i stadens barer och i hemmabaren, där vi experimenterar med klassiska- och nya smakkombinationer. Här måste utrustningen självklart vara i ordning, och därför utvidgar Holmegard vinserien Cabernet med ett skulpturalt, art deco-inspirerat cocktailglas som passar både flytande frestelser och andra aptitretare.

Just nu är barvagnen ett av de mest hypade föremålen i modern inredning. Vare sig den är vintage eller modern har den mobila möbeln ofta en central plats i bostaden, för barvagnen har blivit ett sätt att visa upp vilken utrustning vi har, vilka vi är och vad vi helst dricker, från råare whisky till coola cocktails.

En välutrustad barvagn är dock inte komplett med bara välsmakande droppar och en shaker i silver. Det rätta glaset är också avgörande för både proffsmixologen och amatörbartendern, och därför hyllar nu Holmegaard cocktailkulturen genom att lägga till ett nytt glas i serien Cabernet. Cocktailglaset, som liksom resten av Cabernet-sortimentet är formgivet av Peter Svarrer, har en mjukt svängd skål som omfamnar innehållet på ett dekorativt sätt och samtidigt gör glaset behagligt att dricka ur.

Cocktailglaset Cabernet passar även för mycket annat än härliga drinkar. Blinier med lax, crème fraîche och en dillkvist på sniskan får en dekadent känsla när den klassiska förrätten serveras i glas istället för på en tallrik, och den söta avslutningen på måltiden blir extra aptitlig när glass, chokladmousse och retrocool fromage serveras på piedestal.

Cabernet cocktailglas (29 cl) kostar 139 SEK (rek. pris).

Nyheten finns i handeln från början av september och kompletterar det stora glassortimentet för vatten, vin, champagne och avec i serien Cabernet.

20.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Körglädje från Kay Bojesen

13.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Ny personlighet i blomstergarderoben

06.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Kay tar sig in i köket

01.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Glasdesign för körsbärsfirande

31.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Härliga stunder vid frukostbordet

29.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Stub är tillbaka med besked

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023