Bjørn Wiinblad äggstravaganza

Bjørn Wiinblad är känd som tusenkonstnären inom dansk design, men även socialt hade denne världsberömde keramiker många strängar på sin lyra.

Han älskade att omge sig med människor av alla sorter och tog gärna alla tillfällen i akt att visa sin vänskap. Det gällde inte minst påsken, som varje år fick Bjørn Wiinblad att tillverka en liten serie påskägg som blev sirligt numrerade och överlämnade till nära och kära. Påskäggen sattes aldrig i produktion, men nu ger Bjørn Wiinblad Denmark alla en chans att komma nära inpå den sociale Bjørn Wiinblad med nyheterna bonbonjär och påskhänge, som har rötter i berättelsen om Bjørn Wiinblad och årstidens spröda och spirande vårblommor.

Besöker man Bjørn Wiinblads konstnärshem ”Det Blå Hus” på våren, så är det nästan lika vackert utanför som inuti. Helt i Bjørn Wiinblads anda pryds trädgården nämligen av en överdådig, vit magnolia som med tunga blomhuvuden kontrasterar mot den blå träfasaden som en levande symbol på Bjørn Wiinblads fascination av den blå-vita färgkombinationen. Historien förtäljer att Danmarks dåvarande drottning Ingrid alltid fick ett påskägg när hon varje år besökte Bjørn Wiinblad för att se magnolian blomma – och nu finns en god nyhet för alla som gillar majestätiskt påskpynt. Inspirerad av Bjørn Wiinblads blomsterglädje och givmilda traditioner ser en ny bonbonjärdesign och ett porslinsägg med grafiskt hålmönster nämligen dagens ljus i perfekt timing till påskens och vårens bordsdukningar. 

  • Bjørn Wiinblad bonbonjär i vitt porslin med lila dekoration finns i två storlekar (H: 12,5 cm och 17,5 cm) och kostar SEK 349,00 resp. 499,00 (rek. pris)
  • Bjørn Wiinblad påskhänge (H: 6,6 cm) finns i färgerna mossgrön och vitt med och kostar SEK 149,00/st. (rek. pris). Påskhängena säljs även i tvåpack för SEK 299,00 (rek. pris)

20.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Körglädje från Kay Bojesen

13.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Ny personlighet i blomstergarderoben

06.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Kay tar sig in i köket

01.08.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Glasdesign för körsbärsfirande

31.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Härliga stunder vid frukostbordet

29.07.2019ROSENDAHL A/S

Sponsrad

Stub är tillbaka med besked

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023