Maze Interior köper Pilke

Svensk tillverkare går in i ett nytt segment

Det svenska designvarumärket Maze Interior har sedan 2003 erbjudit marknaden funktionella och lekfullt designade inredningsprodukter med en tydlig hållbarhetsprofil. Under det senaste året har Maze Interior haft en stark tillväxt och nu stärker företaget sin produktportfolio ytterligare genom att förvärva Pilke Light Collection, en produktserie av ett finskt snabbväxande och hållbart varumärke inom belysning.
Lampornas material är genomgående FSC®-certifierad finsk plywood och sammansättningen möjliggör armaturer som är konstruerade helt utan lim eller skruvar. Pilke Light Collection finns idag bland annat på hotell och flygplatser runt om i världen och även på Karolinska Institutet i Sverige.


”Vi vill alltid finna möjligheter att erbjuda god skandinavisk design som håller en rimlig prisnivå och här har vi hittat ett riktigt spännande koncept som faller rakt in i vårt hållbarhetstänk. Genom att förvärva Pilke kan vi nu erbjuda hållbart producerade lampor till en större marknad”, kommenterar Christian Resell, VD på Maze Interior.


Maze Interior producerar enligt den egna ansvarsfilosofin som företaget kallar Slow production. Den går ut på att använda så mycket återvunna material som möjligt, undvika flygfrakt och överproduktion samt att använda hållbara produktionsprocesser med goda arbetsförhållanden. I dag tillverkas 98 procent av bolagets produkter i Sverige och 2 procent i Baltikum.


”Intresset för ansvarsfulla möbler och inredning har ökat markant på senare år, vilket skapar stora möjligheter för oss. Vi vill fortsätta växa på rätt sätt genom att tillföra fler produktserier och varumärken där vi med gott samvete kan stå bakom både produkt och tillverkning”, säger Christian Resell.
www.mazeinterior.se

AB

Relaterat innehåll

24.05.2024Designbase.se

Frontrunners i den cirkulära omjusteringen

23.05.2024Designbase.se

Möt en av designbranschens världsstjärnor

30.04.2024Designbase.se

Messe Frankfurt erbjuder gratis evenemang online för alla

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

19.04.2024Önska

Sponsrad

Önskabutikerna reste till Horred för årets första Önskaskola

18.04.2024Designbase.se

Rosendahl Design Group erhåller B Corp-certifiering

17.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt A/S tar över distributionen av Aiper trådlösa poolrobotar i Norden

08.04.2024Global Design Partner

Sponsrad

Från återvunnen plast till hållbara och multifunktionella produkter

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023