Gränser är till för att tänjas

Oslo Design Fair äger rum 25–27 januari 2023. ”Efter en mycket framgångsrik mässa under hösten ser vi fram emot att öppna Oslo Design Fair igen den 25 januari 2023” Kathrine Tilnes Jansen, chef för Oslo Design Fair

Inger Marie Grini/Oslo Design Fair.

Med 300 utställare och totalt 9 500 besökare på senaste mässan kunde många av utställarna redovisa fulla orderböcker och inte minst flera helt nya kunder.

”Det är tuffa tider för alla branscher – även vår egen – så det är extra viktigt att ha en effektiv och bra handelslokal under våren. I skrivande stund har vi 180 registrerade utställare i alla kategorier”, säger Kathrine Tilnes Jansen i början av december.

”Nytt för i år är vårt designteam, Scenario inredningsarkitekter. De kommer att formge årets trendutställning. Kirsten Visdal är vår skickliga och trogna curator. Utifrån det arbete som redan är utfört och de skisser som finns kan vi slå fast att det här blir något att se fram emot. Syftet med utställningen är att skapa nyfikenhet, en känsla av omfamning, energi och en touch av andlighet, och det vill du inte missa”, säger Kathrine.

Scenario Interior Architects MNIL är ett team av engagerade och kunniga inredningsarkitekter och arkitekter.

”De brinner för att skapa unika rum som speglar kärnan i uppdragen, där huvuduppgiften är att skapa idéer och tänja på gränser inom ramen för varje projekt. De arbetar konceptuellt med att skapa hållbara lösningar, starka identiteter och miljöer som man mår bra av att vara i, oavsett om det är kontor, privata hem eller offentliga utrymmen. Scenario har lång erfarenhet av specialdesign och utveckling av möbler som kompletterar projekt och ger det karaktär. Som inredningsarkitekter har de många knep i rockärmen för att skapa en bra miljö – inklusive berättande. Varje projekt kräver sin egen distinkta historia som ligger till grund för varje scenario.

Vårutställning

Temat för årets utställning är ”Pathos – flyktiga scenarier i rymden”.

Vad händer med dig när du går in i ett rum? Det beror på rummets inredning kan man tycka. Hur det är möblerat, vilka material som används och vilka färger väggarna är målade i, eller hur mönstren i tapeten präglar väggarna. Hur det luktar i rummet kommer också att spela roll för helhetsintrycket. Och var du kommer ifrån, samt vad som pågick utanför rummet.

Känslan du får när du kommer in i ett rum kan inte tillskrivas en enda sak. Det är snarare ett pussel som består av många bitar: när alla element förenas skapar det en miljö som stimulerar våra sinnen. En helhet som omedelbart ger dig en bra känsla när du kliver över tröskeln.

I årets första trendutställning vill Scenarios inredningsarkitekter skapa konturerna av utrymmen som spelar på våra känsloregister.

De kommer att använda material, ljus och färg för att stimulera våra sinnen och få oss att lägga märke till detaljer i rummet som påverkar oss som människor. Ljud- och ljuseffekter kan också vara kraftfulla instrument i sådana sammanhang. På så sätt berättar rummet historier utöver det vanliga. Vi har valt att kalla det patos.

Genom att väcka vissa känslor kan man också ändra köpmönster eller attityder. Och inte minst – skapa en lust att komma tillbaka, att söka just detta rum, om och om igen.

”Förutom den populära trendutställningen kommer det att finnas ett tredagarsprogram där vi tar in inspirerande och kunniga talare. Här kommer vi att fokusera på årets tema, nordiskt hantverk och trendföreläsningar.”

”Det kommer också att finnas flera inspirationsområden som spelar på temat patos i de andra salarna. Här har vi ingått ett samarbete med flera kända stylister och florister som kommer berika mässan och ge våra besökare glädje och inspiration”.

”Äntligen har vår nya restaurang Lobby öppnat. En helt ny designrestaurang som är öppen varje dag. Den här restaurangen har förvandlat ’fair food’ till en kulinarisk upplevelse med läckra rätter från lokala aktörer. Lillestrøm Lobby ligger vid ingången till västerut och är definitivt värt ett besök!”, avslutar Kathrine Tilnes Jansen.

Välkommen till Oslo Design Fair 25–27 januari.

lillestromlobby.no

www.oslodesignfair.no

Relaterat innehåll

16.07.2024Designbase.se

Expert: Få kontroll över ditt IT-system innan semestern och undvik bedrägerier

12.07.2024Designbase.se

Ökning av konkurser i juni

17.06.2024Designbase.se

Temu är föremål för strängare regler

11.06.2024Designbase.se

Direkt till konsument är det nya "svarta"

07.06.2024Droppery

Sponsrad

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

31.05.2024Treyd AB

Sponsrad

6 sätt du kan dra nytta av att använda Treyd för att finansiera leverantörsfakturor

22.05.2024Designbase.se

Kunskapsdelning på Nordstil Forum

07.05.2024Treyd AB

Sponsrad

What's trending in fintech?

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023