Äventyrligt inträde på årets Formex

När Formex slår upp portarna för 116:e gången på Stockholmsmässan i augusti blir det med en entré skapad av blomsterdesignern Anna Starrén.

Anna Starrén. Foto: Katrin Bååth/Stockholmsmässan

"För augusti kommer fokus ligga på kreativitet, framåtanda och innovativa samarbeten. Med temat VI ÄR vill vi manifestera att Formex som mässa har funnits i 64 år och kommer att finnas här i många år framöver. Som alltid finns vi här för våra utställare och besökare”, säger projektledare för Formex Sonja Björk Ebert.

Formex har i år valt Anna Starrén för att skapa den äventyrliga miljön kring mässans legendariska entré, som tidigare designats av Designbyrån Bang Universe, Tekla Severin, Lena Nyholm och Dennis Valencia. Anna Starrén har blivit utvald på grund av hennes unika och kreativa inställning till blomsterdesign, full av glädje och lekfullhet.

"För mig är Formex en nystart och kickoff. Det är på Formex som jag har valt verktygen till min gigantiska låda full av tricks. Jag har genom åren både varit en regelbunden besökare som gjort inköp till en butik och även utställare. Dessutom har jag byggt trendutställningar och ett café på uppdrag av Formex. Det känns jättekul att ha fått uppdraget att skapa huvudutställningen hösten 2024, säger Anna Starrén.

Entréutställningen har fått titeln Butiken i skogen – En nordisk saga, och ska utformas som en butik där alla besökare kan få inspiration och kunskap. Utställningen bygger på Formex trendguide för hösten 2024 samt utställarnas egna produkter.

"Jag vill skapa en parentes där vi kan distraheras ett tag av hantverk och kreativitet. Föreställ dig en överdriven lanthandel deluxe – en värld av äventyr med en fot i framtiden. Ett naturligt avbrott som öppnar dörren till något vi aldrig sett förut. Vi kommer att bjuda in besökarna till en sprudlande värld av höst och vinter med nordisk elegans och mystik. Direkt från sensommarvärmen kommer besökarna att möta en magisk miljö med nordiskt hantverk, verkstäder, sagolika butiksmiljöer och mycket mer, där hållbarhet och hantverk möter maximalism och eskapism. Vi vill helt enkelt erbjuda ett utrymme som inspirerar till både storskalig framsteg och kreativitet”, avslutar Anna Starrén.

Formex äger rum på Stockholmsmässan d 27-27 augusti 2024.

Läs mer om Formex här.

-IDL

Relaterat innehåll

17.06.2024Designbase.se

Temu är föremål för strängare regler

17.06.2024Designbase.se

Formland Speak Up: Inspiration och kunskapsdelning

17.06.2024Vinding et co A/S

Sponsrad

Vem är Vinding Et Co?

14.06.2024Vinding et co A/S

Sponsrad

Rött december kul

14.06.2024Designbase.se

Formland-trenden: Ikigai – det som ger livet mening

14.06.2024Designbase.se

Gatsby och mamma i fokus på Formex kaféer

14.06.2024Designbase.se

Formland: Ett universum av upplevelser och en inspirationskälla

13.06.2024Designbase.se

3daysofdesign: Bredgade är fortfarande Bredgade

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023