Peach Fuzz är årets färg 2024

Pantone introducerar Pantone Color of the Year 2024: PANTONE 13-1023 Peach Fuzz. En mjuk och förlåtande persikofärg - någonstans mellan rosa och orange - som signalerar vänlighet och medkänsla. I hemmet skapar denna nyans atmosfär och lugn.

Foto: Pantone/PAN COY

Peach Fuzz, som är Pantones färg för år 2024, markerar 25-årsjubileet för Pantone Color of the Year-programmet.
Peach Fuzz är en sammetsslen och mild persikofärg som berikar sinnet, kroppen och själen. I en tid av oro på många områden i våra liv växer vårt behov av vård, empati och medkänsla allt starkare, precis som våra visioner om en mer fredlig framtid.
PANTONE 13-1023 Peach Fuzz är en varm och mysig nyans som framhäver vår önskan om gemenskap med andra och den fristad den skapar, samtidigt som den representerar en ny approach till mjukhet.

Fuzzy Comfy Hotel lobby.. Foto: Pantone/PAN COY

Peach Fuzz är subtilt sensuell. Det är en djupt känslomässig persikofärg som ger en känsla av ömhet och kommunicerar ett budskap om vård och delande, samhörighet och samarbete. "En mysig persikofärg, mjukt placerad mellan rosa och orange. Peach Fuzz signalerar samhörighet, inspirerar till omkalibrering och ger en välkommen möjlighet att skapa lugn, den ger oss utrymme att vara, känna, läka och blomstra, oavsett om vi spenderar tid med andra eller tar oss tid att njuta av en stund ensamma", säger Leatrice Eiseman, VD för Pantone Color Institute.

"PANTONE 13-1023 Peach Fuzz kan ge frid och ro åt själen, och den kan stärka vårt välmående. Den är en idé såväl som en känsla. PANTONE 13-1023 Peach Fuzz väcker våra sinnen med den mysiga närvaron av taktilitet och värme", fortsätter hon. "Peach Fuzz är känslig men söt och luftig och lovar därmed en ny modernitet. Kärnan är den mänskliga upplevelsen av att berika och vårda sinnet, kroppen och själen, men den är också en tyst sofistikerad och modern persikoton med djup, vars milda lätthet är subtil men kraftfull och som för skönhet till den digitala världen. Poetisk och romantisk, en ren persikoton med en vintagevibe. PANTONE 13-1023 Peach Fuzz återspeglar det förflutna, men den har kalibrerats för att ha en modern känsla."

Peach Fuzz i hemmet

Vi introducerar den mjuka och mysiga Peach Fuzz i heminredningen, där den skapar en inbjudande atmosfär.

Foto: Pantone/PAN COY

PANTONE 13-1023 Peach Fuzz framkallar en atmosfär av lugn som ger oss utrymme att vara, känna och läka och blomstra. Färgen främjar känslan av mild värme, oavsett om den används på en målad vägg, i heminredning eller fungerar som en accent och ger våra mest personliga omgivningar en välkomnande stämning.

I förpackningar ger den rena persikotonen en vintagevibe. Den återspeglar det förflutna men har omformulerats för att ha en modern twist, vilket gör det möjligt att sömlöst visa sin närvaro både fysiskt och digitalt. Peach Fuzz är taktil och välkomnar konsumenterna varmt och uppmanar dem att engagera sig.

25 år med Pantone Color of the Year

Introduktionen av PANTONE 13-1023 Peach Fuzz markerar också 25-årsjubileet för Pantone Color of the Year. Pantone Color Institute introducerade årets färg 1999 med Cerulean Blue, och sedan dess har målet varit att fånga den globala tidsandan, som samtidigt uttrycker en stämning och en inställning från konsumentens sida.

Genom åren har Pantone Color of the Year-programmet blivit en globalt ikonisk kulturell prövosten som återspeglar hur det som händer i vår globala kultur uttrycks i färgspråket.

"Med årets Pantone Color of the Year 2024 ser vi en ökad fokus på gemenskap och människor som omdefinierar hur de vill leva och bedömer vad som är viktigt - det är det trivsamma att vara nära dem vi älskar, och därför är färgen en vars varma och välkomnande omfamning förmedlar ett meddelande om medkänsla, och vars mysiga känslighet förenar människor och berikar själen", tillägger Laurie Pressman, vice VD för Pantone Color Institute.

"I Peach Fuzz-andan reflekterar vi över de senaste 25 åren av Pantone Color of the Year-programmet, och vi är glada över att ha kunnat visa vägen för designers och färgentusiaster över hela världen att engagera sig i färger, bli inspirerade av färger och använda färger i sitt kreativa arbete."

Om Pantone

Pantone tillhandahåller det universella färgspråket som gör det möjligt att fatta färgkritiska beslut i varumärkets och tillverkarens arbetsflöde. Över 10 miljoner designers och tillverkare över hela världen förlitar sig på Pantones produkter och tjänster för att hjälpa till att definiera, kommunicera och kontrollera färger från inspiration till förverkligande - genom att använda avancerad teknologi från X-Rite för att uppnå färgkonsistens över olika material och ytor för grafik, mode och produktdesign.

www.pantone.com/color-of-the-year/20

Från Desenio. Peach Fuzz gallerivägg.. Foto: Pantone/PAN COY

Bobbi Beck, Cameron Pink Peach Art Deco Diamond Pattern-tapet. Foto: Bobbi Beck

Foto: Abstract House

Relaterat innehåll

18.06.2024Designbase.se

Öar av välbefinnande

17.06.2024Designbase.se

Temu är föremål för strängare regler

07.06.2024Droppery

Sponsrad

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

31.05.2024Treyd AB

Sponsrad

6 sätt du kan dra nytta av att använda Treyd för att finansiera leverantörsfakturor

22.05.2024Designbase.se

Kunskapsdelning på Nordstil Forum

07.05.2024Treyd AB

Sponsrad

What's trending in fintech?

30.04.2024Designbase.se

Messe Frankfurt erbjuder gratis evenemang online för alla

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023