Lisa Hilland skapar ett nytt varumärke

Under Stockholm Design Week presenterades den första produkten från det nya varumärket i form av den skulpturala belysningsserien Glamrocks, som kan byggas ihop till olika former med hjälp av en enda komponent – en grundsten. Foto Lisa Hilland .

Lisa Hilland är utan tvekan en av Sveriges mest hyllade och prisbelönta samtida formgivare. I år firar hon 25 år som designer genom att introducera Atelier Lisa Hilland – ett helt nytt varumärke där hon samlar all sin kunskap och erfarenhet. Lisa Hilland skapar modern design med en poetisk twist som kombinerar moderna, högteknologiska produktionstekniker med högkvalitativt hantverk.

Under årens lopp har hon samarbetat med flera framstående designvarumärken, men även skapat design på egen hand – bland annat för sitt eget varumärke Mylhta. ”Jag har noterat att de föremål jag designat åt mig själv, eller designat åt kunder som Svenskt Tenn, Orrefors och Gemla, nu har ett återförsäljningsvärde och säljs på auktion. Det gör att jag känner att jag lyckats med att skapa långsiktigt hållbar design som kan gå i arv i generationer”, säger Lisa Hilland.

Hon förklarar att idén med Atelier Lisa Hilland är att erbjuda en mer exklusiv design som i större utsträckning utforskar hennes konstnärliga experimentella sida som designer, medan Mylhta förblir ett varumärke som har ett tydligare fokus på väldesignade vardagsföremål.

”Jag kommer att arbeta med båda dessa varumärken parallellt med de uppdrag som jag utför åt externa kunder. I Atelier Lisa Hilland samlar jag all min kunskap och erfarenhet och skapar ärlig design direkt från hjärtat. Design som har allt det där som jag tycker bra design ska ha: långsiktig hållbarhet, bra funktion, estetik och ett känslomässigt poetiskt innehåll.”

Relaterat innehåll

18.06.2024Designbase.se

Öar av välbefinnande

17.06.2024Designbase.se

Temu är föremål för strängare regler

07.06.2024Droppery

Sponsrad

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

31.05.2024Treyd AB

Sponsrad

6 sätt du kan dra nytta av att använda Treyd för att finansiera leverantörsfakturor

22.05.2024Designbase.se

Kunskapsdelning på Nordstil Forum

07.05.2024Treyd AB

Sponsrad

What's trending in fintech?

30.04.2024Designbase.se

Messe Frankfurt erbjuder gratis evenemang online för alla

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023