BoConcept förvärvar en internationell toppprofil

BoConcept omorganiserat per 1 april 2024 koncernledning. För att positionera sig inför framtiden, utnyttja den stora tillväxtpotentialen och för att bättre kunna stödja företagets globala franchisepartners, stärka BoConcepts ledningsgrupp med nya ansikten.

Kate Walsh, ny Chief Retail Officer på BoConcept.. Foto: BoConcept

Brittiska Kate Walsh har anställts som Chief Retail Officer, och hon kommer i framtiden att stå i spetsen för den globala detaljhandeln i 67 länder och sex kontinenter. Kate Walsh kommer närmast från en position som Senior Vice President Omnichannel Retail på Pandora. Tidigare har hon haft befattningar som verkställande direktör för Storbritannien och Irland och verkställande direktör för norra Europa i samma företag.

 Kate Walsh har inför sin karriär på Pandora erfarenhet från bl.a. Starbucks, där hon var ansvarig för franchiseverksamheten. Det är därför en både erfaren och mycket erkänd profil som BoConcept nu har tagit till teamet.

"Jag är stolt över att vi kan attrahera en extraordinär kapacitet av Kate Walshs kaliber till BoConcept. Jag är övertygad om att Kate kommer att vara en utmärkt matchning för BoConcept och hela vår globala verksamhet. Hennes tankesätt och starka kompetens inom inte minst franchising och detaljhandel kan hjälpa oss navigera framgångsrikt in i framtiden", säger verkställande direktör, Mikael Kruse Jensen.

Michael Kruse Jensen. Foto: BoConcept

"På ett personligt plan är jag väldigt glad över att komma in i denna spännande värld av livsstil och design. Det är ett område som jag själv har en stor passion för. Det ska bli fantastiskt att få vara en del av ett team som skapar extraordinära kundupplevelser i BoConcepts butiker över hela världen", säger Kate Walsh och fortsätter:

"Jag ser fram emot att arbeta i ett företag som är så globalt, och samtidigt djupt rotat i danska designtraditioner. Som en britt som tidigare har bott och arbetat i Danmark känner jag mig djupt kopplad till den skandinaviska livsstilen och arbetsplatskulturen. ".

BoConcept lägger till ytterligare en erfaren profil till högsta ledningen med utnämningen av den nya ekonomichefen, Klaus Skov Mortensen, som kommer att få globalt ansvar för ekonomi, juridik och IT. Klaus Skov Mortensen kommer från tjänsten som Chief Financial Officer i HMF Group och har många års internationell erfarenhet inom finans, strategi, investeringar och affärsutveckling. Innan dess arbetade Klaus Skov Mortensen under ett antal år för den danska kapitalfonden Axcel.

"Jag är mycket glad att Klaus har valt att bli en del av BoConcept och vi ser fram emot att skörda av hans erfarenhet, affärsförståelse och strategiska vision. Med honom ombord är vi bäst rustade att skapa ett ännu mer välkonsoliderat och starkt ekonomisk grund”, konstaterar Mikael Kruse Jensen.

Samtidigt som utnämningarna av Kate Walsh och Klaus Skov Mortensen gör BoConcept också förändringar i ledningsstrukturen, utser den nuvarande globala HR-direktören Jon Skålerud till Chief Human Resources Officer, och inkluderar samtidigt honom i den högsta ledningen. .

"På BoConcept är människor vår viktigaste resurs. Därför är det avgörande att den funktion som ansvarar för förvaltningen av den resursen är ännu mer aktivt involverad i företagets övergripande beslut. Detta har lett till skapandet av rollen som Chief Human Resources Officer i vår ny organisation”, säger Mikael Kruse Jensen och fortsätter:

"Under sina två år som Global HR Director på BoConcept har Jon och hans team placerat HR där den behöver vara - som en proaktiv funktion med stort inflytande på både strategisk, taktisk och operativ nivå", påpekar Mikael Kruse Jensen.

Inför sin karriär på BoConcept har Jon Skålerud HR- och chefserfarenhet från bl.a. Lagkagehuset/Ole & Steen och Salling Group.

Mikael Kruse Jensen ser med stor optimism på framtiden:

"Med den nya ledningsorganisationen stärker vi vårt fokus på kunder och medarbetare i allt vi gör. Vi står på en solid grund - redo att uppfylla våra ambitiösa utvecklings- och tillväxtplaner", avslutar Mikael Kruse Jensen.

Jon Skålerud. Foto: BoConcept

Foto: BoConcept

Relaterat innehåll

14.05.2024Designbase.se

Koelnmesse i nytt samarbete med Colombias ledande designmässa

14.05.2024Designbase.se

Här är årets ledande norska designföretag

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

19.04.2024Önska

Sponsrad

Önskabutikerna reste till Horred för årets första Önskaskola

18.04.2024Designbase.se

Rosendahl Design Group erhåller B Corp-certifiering

17.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt A/S tar över distributionen av Aiper trådlösa poolrobotar i Norden

08.04.2024Global Design Partner

Sponsrad

Från återvunnen plast till hållbara och multifunktionella produkter

05.04.2024Designbase.se

BoConcept förvärvar en internationell toppprofil

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023