Nytt liv åt plastavfall

Foto Normann Copenhagen.

Normann Copenhagen lanserar sin nya Pix Lamp-kollektion. Lampan är en omtolkning av den arketypiska sfäriska pendellampan som med sin igenkännliga och tidlösa silhuett utgör grunden till Pix Lamp-kollektionens design. Som kontrast till den välbekanta, enkla formen väcker lampans distinkta yta uppmärksamhet med sin unika sammansättning av 100 % plastavfall. Pix-pendeln finns att få i fyra olika storlekar som alla kännetecknas av sin eleganta förening av den klassiska runda formen och den okonventionella strukturen hos det granulerade plastavfallet.

Pix-lampan är inte bara estetisk design, den är också resurssnål. Till produktionen av lampskärmen används plastavfall i varierande nyanser av vitt, som blandas och granuleras innan det värms upp till exakt 120 °C. Det gör det möjligt att återuppvärma och återanvända materialet vid slutet av produktens livslängd, utan att för den sakens skull ändra materialets egenskaper. Denna speciella process möjliggör en cirkulär livscykel och bjuder samtidigt på en design som innebär att varje enkel lampskärm får sin egen unika färgkomposition. Materialets tjocklek bidrar till att Pix-lampan framstår som ogenomskinlig när ljuset är släckt. När ljuset tänds förvandlas materialets uttryck varpå ljuset från lampan ”lyser upp” det granulerade materialet och får det att framstå som transparent.

Relaterat innehåll

24.05.2024Designbase.se

Frontrunners i den cirkulära omjusteringen

23.05.2024Designbase.se

Möt en av designbranschens världsstjärnor

21.05.2024Designbase.se

Äventyrligt inträde på årets Formex

21.05.2024Designbase.se

Unga talangfulla nordiska designers hedras över hela världen

14.05.2024Designbase.se

Koelnmesse i nytt samarbete med Colombias ledande designmässa

14.05.2024Designbase.se

Här är årets ledande norska designföretag

09.05.2024Designbase.se

Habitare och Helsinki Design Week går samman för ett långsiktigt samarbete

08.05.2024Designbase.se

Ny hemkollektion från Home by Ilse Jacobsen

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023