Köpenhamn är en designmetropol

FRAMING blev en stor framgång och jag är väldigt tacksam över att få uppleva allt nätverkande över gränserna, den kollektiva andan och den hjälpsamhet som utställarna visade varandra”, säger Samira Kudsk

Samira Kudsk vid invigningen av FRAMING. Foto: FRAMING/Julie Voge

Köpenhamn är en designmetropol. Ingen verkar tvivla på det längre efter 3daysofdesign. FRAMING kan se tillbaka på tre fantastiska (och mycket hektiska) dagar på Odd Fellow Mansion och Harsdorff House.Årets samhällsutställning blev återigen en hit och lockade inte mindre än 15 000 besökare!Det rekordstora antalet designentusiaster från hela världen kunde uppleva 46 internationella toppmärken fördelade i de två historiska herrgårdarna, där det var tung trafik och intensiv aktivitet.

"Jag är väldigt överväldigad över antalet besökare, men framför allt av kvaliteten på besökarna. Vi pratar verkligen om världens ledande designers, inredningsarkitekter, arkitekter, designmärken, tillverkare och agenter samt alla de viktigaste köparna från de mest prestigefyllda butikerna och nätbutikerna Och så har journalister och redaktörer från alla de största och mest relevanta tidningarna och nätmedierna också besökt oss. Vi har verkligen fått mycket positiv feedback, både från utställarna och från besökarna tre dagar överträffade återigen våra vildaste förväntningar", säger Samira Kudsk, grundare av FRAMING, och hon fortsätter:

"Och så är jag väldigt tacksam över att få uppleva allt nätverkande över gränserna, den kollektiva andan och den hjälpsamhet som utställarna visade varandra. Det här är själva själen i - och symbolen för - en gemensam utställning".

Det surrade av kreativitet, innovation och puls, och många olika språk talades på alla våningar och i alla hörn, och feedbacken var samstämmig: Folk är djupt imponerade av hur internationellt evenemanget har blivit. Utställare besöktes av människor från USA, Brasilien, Australien, Sydafrika, Dubai, Japan, Italien, Portugal, Holland, Tyskland, England, ja, från världens alla hörn. Men som tur var kunde man också höra danska, svenska, norska och finska talas. Bland utställarna var de nordiska länderna väl representerade.Swedish String Furniture presenterade bl.a. deras nya kollektioner, Center Center and Relief, och Kasthall fick mycket uppmärksamhet med sin nya kollektion, Landskab, designad av Cecilie Manz. Nikari, Woodnotes och Secto Design upplevde inte en tom sekund i sin gemensamma finska utställning och här var både Nikaris nya bord av John Pawson och Secto Designs nya lampa Kumulo ett måste för många. En höjdpunkt var också norska Fjordfiesta som hade världspremiär på Venezia-stolen från 1963. Den designades av Sverre Fehn för Nordiska paviljongen i Venedig, men har inte varit i produktion förrän nu.

Tysken Sebastian Herkner, en av designbranschens största stjärnor, spelade en central roll vid årets FRAMING.På hela plan 2 representerades han av designmärken som ClassiCon, Pulpo, Zanat, Schönbuch, Zeitraum och inte minst Canadian Man of Parts och han hade även skapat en installation i foajén. Designern är mer än exalterad över 3daysofdesign: "Det är förmodligen den mest spännande designmässan i Europa, ja, kanske i hela världen!", påpekade han.

"Köpenhamn är som Milano nu ... men bättre", som en utställare sa, och han kompletterades:

"Även om det påminner om Milano finns det fortfarande en cool Scandi-vibe. Och här finns utrymme för mindre varumärken att få uppmärksamhet, kontakt och interaktion", säger Michael Reß, VD, Schönbuch, som bl.a. hade besökts av alla de största tidningstitlarna i världen.

Med ett rekordstort antal besökare och 46 nöjda designvarumärken kan Samira Kudsk konstatera att FRAMING 2024 var en stor framgång på alla parametrar. Design i världsklass, en lågmäld och informell atmosfär, gemenskap – FRAMING var miljön för det hela.

Relaterat innehåll

19.07.2024Designbase.se

IT-kriminella tar inte semester

16.07.2024Designbase.se

Expert: Få kontroll över ditt IT-system innan semestern och undvik bedrägerier

27.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

KOM I JULSTÄMNING MED HOPTIMIST

25.06.2024Designbase.se

Köpenhamn är en designmetropol

25.06.2024Designbase.se

Välkända och nya varumärken på Nordstil

25.06.2024Designbase.se

Marva Griffin Wilshire tilldelas hedersdoktor

25.06.2024Designbase.se

Vi är en produktutvecklingsavdelning och inköpspartner

24.06.2024Designbase.se

Kreativa processer i centrum för Helsinki Design Week 2024

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023