Jul-trenden 2023: Hållbar elegans och nyskapande design

Julen är inte bara en säsong. Det är en känsla av glädje, samhörighet och skönhet. År 2023 tar jul-trenden ett stort steg mot en mer hållbar och innovativ tid med tre anmärkningsvärda trender: unknown beauty_strange + gracious, calming nature_careful + pleasant, lasting ideas_passionate + evocative.

Foto: Pia Finne

De tre jul-trenderna som presenterades på ChristmasworldTrends 23+ signalerar en djup förståelse för traditionernas styrka kombinerat med en önskan att utforska det nya och överraskande.

unknown beauty_strange + gracious: Det oväntade och förbluffande. Här handlar det om att tänka utanför boxen och omfamna det oväntade. Dekorationer och former tar en överraskande vändning, och resultatet är en visuell fest för alla sinnen. Mönster som reagerar på ljusets lek och omgivningens reflektioner skapar förbluffande visuella effekter. Ytorna glimrar och skiner med metalliska och pärlaktiga nyanser, och färgerna sträcker sig från livliga azurblått och magenta till mjuka himmelsblå och citronfärger.

Det mest spännande är fusionen av traditionellt hantverk med digitala innovationer. 3D-utskrift och keramik samarbetar och skapar en unik fusion av konst och teknologi. Och vackert utformade 3D-utskrifter av ljusstakar är ett exempel på det.

Resultatet är en estetik som omfamnar det tidlösa, men med en modern twist.

calming nature_careful + pleasant. Foto: Pia Finne

calming nature_careful + pleasant: Naturens lugnande vitalitet

Den andra trenden, calming nature_careful + pleasant, omfamnar naturen i all dess prakt. Livscykler och förgänglighet står i centrum, och designerna återspeglar det med organiska mönster och texturer. Inspirationen sträcker sig från sten och mineraler till växtformer och geologiska mönster. Trenden erbjuder en naturlig färgpalett som sträcker sig från svala nyanser som bergsjö och lav till varma toner som mossa och träig rosé.

En anmärkningsvärd del av denna trend är fokus på hållbarhet. Material som naturlig sten och grovt papper används för att skapa minimalistiska men meningsfulla dekorationer. Denna trend påminner oss om naturens skönhet och vårt ansvar att skydda den.

lasting ideas_passionate + evocative: Tydligt designuttryck. Den tredje jul-trenden, lasting ideas_passionate + evocative, är ett manifest för klarhet och designkaraktär. Geometriska former och konkreta designer står i fokus och skickar ett starkt visuellt budskap. Hantverk, industriella tekniker och designarv förenas här för att skapa unika dekorationer med en stark visuell identitet.

Marmorering, trästrukturer och geometriska mönster präglar ytor och skapar en levande estetik. Färgerna sträcker sig från kalla nyanser av bensin och blått till varma färgexplosioner av orange-rött och violett.

Tradition och nyskapande

Jul-trenden 2023 presenterar en härlig blandning av tradition och nyskapande. Den kopplar det tidlösa skönhetskonceptet till modern teknik och hållbara värden. De tre trenderna - unknown beauty_strange + gracious, calming nature_careful + pleasant, lasting ideas_passionate + evocative - är inte bara dekorativa teman; de uttrycker en estetisk medvetenhet och en förpliktelse att fira julen med både skönhet och ansvar.

lasting ideas_passionate + evocative. Foto: Pia Finne

unknown beauty_strange + gracious. Foto: Pia Finne

mer av...

05.12.2023Designbase.se

Hos Christmasworld är grönt det nya rött, guld och glitter

05.12.2023Designbase.se

Fäll ihop

05.12.2023Designbase.se

Kärlek och bra råvaror

04.12.2023Designbase.se

Heimtextil lanserar standardiseringsverktyg för alla textilarrangemang

04.12.2023Designbase.se

Allt är marmor

01.12.2023Designbase.se

Festliga presentidéer

30.11.2023Designbase.se

Skandinaviska skönheter

29.11.2023Designbase.se

Designföretag går samman om en möbel med harmonisk fusion

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023