Färgen för 2024 är funnen

Färgföretaget Nordsjö har just utsett årets färg; Sweet Embrace. En klar och positiv rosa, inspirerad av mjuka dun och lätta kvällsmoln.

Sweet Embrace utgör bakgrund för tre färgkollektioner med var sitt estetiska uttryck och atmosfär.. Foto: Nordsjö.

Nordsjös egna färgexperter och ett team av internationella designproffs inom arkitektur, design, journalistik och teknologi har noggrant analyserat olika globala sociala trender och på grundval av resultaten utarbetat trendrapporten ’ColourFutures 2024’.

Det som stod helt klart denna gång var känslan av att även om vi är bättre informerade än någonsin, så söker vi fortfarande efter något – efter tillhörighet, efter frid och ro och efter stunder av glädje i vardagen.

När världen känns skör och komplicerad, behöver vi ett rum där vi kan finna oss själva, omgruppera och se framtiden i ögonen – en plats där vi hör hemma – och det är här Sweet Embrace kan bidra med sin mjuka och behagliga omfamning.

”Sweet Embrace är en färg som ändrar uttryck med ljuset. Förutom att vara en subtil och sofistikerad självständig färg, fungerar den också som en stabil grund för en rad andra färger. Med utgångspunkt i denna mjuka, positiva rosa färg har vi utvecklat tre färgpaletter som ska hjälpa konsumenterna att välja trendiga och harmoniska färger som återspeglar deras unika personligheter,” säger Ann-Charlotte Linde, färgchef hos Nordsjö.

Den första av de tre färgpaletterna är ’A warm colour story’, som påminner var och en av oss om hemmets lugna hörn, en plats som känns behaglig och trygg, och som kombinerar nyanser av sten, jord och lera.

Den nästa paletten ’A calm colour story’, ska väcka tankar om naturen och livets essens och kombinerar skogens och havets mjuka gröna och blå färger. Slutligen ska ’An uplifting colour story’ ge ett leende på läpparna med drömmande syrener och moderna gula färger.

-HCL

mer av...

04.12.2023Designbase.se

Heimtextil lanserar standardiseringsverktyg för alla textilarrangemang

04.12.2023Designbase.se

Allt är marmor

01.12.2023Designbase.se

Festliga presentidéer

30.11.2023Designbase.se

Skandinaviska skönheter

29.11.2023Designbase.se

Designföretag går samman om en möbel med harmonisk fusion

29.11.2023Designbase.se

Oslo Design Fair lanserar ny sälj- och marknadsföringskanal

28.11.2023Designbase.se

En ny generation av glas

28.11.2023Designbase.se

Stockholmsmässan ska säljas

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023