Ett minimalistiskt nordiskt uttryck

Inspirerad av den danske arkitekten Børge Mogensen

Foto: by Mogensen/Hamonoya

Inspirerad av den danske arkitekten Børge Mogensen har hans barnbarn, Emilie Mogensen, omtolkat dåtidens textilhantverk utifrån den nordiska designtraditionen.

Kollektionen täcker allt inom textilier för dukningen, från dukar till servetter, bordstabletter och brödkorgar.

"by Mogensen lägger särskild vikt vid att väcka "fast fashion" till liv, därför väljs och tillverkas textilierna med tanke på att konsumenten ska kunna återanvända produkterna i många år framöver", står det att läsa.

Därför representerar varumärket en fusion mellan traditionellt hantverk och modern design som tilltalar dem som uppskattar kvalitet och tidlöshet.

Färgerna och mönstren stödjer det minimalistiska uttryck som många nordiska hem är kända för, och de olika mönstren och färgerna matchar varje smak och inredning, oavsett om du vill ha en elegant och minimalistisk duk för högtidliga middagar, eller en mer avslappnad och mysig duk för dagligt bruk. Tygservetterna ger en sofistikerad touch till dukningen.

Även bordstabletter finns i kollektionen och de ger möjlighet att skapa ett vackert bord i vardagen. De är designade med två olika sidor, som bara inbjuder till långvarig användning och som ger möjlighet att skapa olika uttryck. Senast har by Mogensen även lagt till tygbrödskorgar i sortimentet.

Denna artikel är en del av ett tema:

Tema: Det vackert dukade bordet

Vacker design, funktionalitet, nya trender och spännande färger möts på det vackert dukade bordet. Här kan du täcka upp med rå keramik, pastellfärgade fina tallrikar och glas gjorda av återvunnet material, för det handlar om att skapa ett personligt uttryck – i butikerna och i hemmet, där allt från tallrikar och glas står med bestick och textilier och spännande designelement som vaser, ljusstakar med mera som kan stå som kronan på verket. Men det vackert dukade bordet innehåller även funktionella och estetiska serveringsfat, skålar och tillbehör.

29.04.2024Hamonoya ApS

Sponsrad

Porslin är viktigt

29.04.2024Hamonoya ApS

Sponsrad

Ett minimalistiskt nordiskt uttryck

12.05.2022Hamonoya ApS

Sponsrad

Microplanes smukke 2-i-1 trøffeljern

27.04.2022Hamonoya ApS

Sponsrad

Den ikoniske Zester fra Microplane har fået nye flotte farver

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023