En ny generation av glas

Tillsammans med tatueraren och konstnären May (Marie Bøckel) omdefinierar Frederik Bagger bordsdukningen med två nya kollektioner av tatuerade glas.

Konstnären och tatueraren Marie Bøckel ligger bakom designen till Frederik Baggers nya glasskollektioner.. Foto: Frederik Bagger.

Båda är kända för att modernisera det befintliga. Designern Frederik Bagger och tatueraren och konstnären Marie Bøckel, även känd som Mary, utmanar båda det konservativa, det förväntade.

Nu har de gått samman för att förnya middagsbordet med två glasserier, Flower och People, som förenar det klassiska och eleganta, det praktiska och funktionella, med den mer vågade och lekfulla dekoren av den unga tatueraren.

Flower-kollektionen är en hyllning till naturens skönhet. Varje glas i kollektionen är graverat med nordiska nyponrosor och art deco-inspirerade blommor. Mary forskade länge på stilepokens kläder, interiör och arkitektur innan hon fann sin egen tolkning av 1920-talets universum.

Flower sticker ut genom att kombinera det vinmässigt korrekta formspråket med kortare stjälkar, så att glasen både är praktiska och mer moderna att titta på. Kollektionen består av ett vinglas för både rödvin och vitvin, ett bourgogneglas, ett champagneglas och ett stapelbart vattenglas i två storlekar.

People-kollektionen hyllar mångfalden. Varje glas är en liten konstnärlig skapelse som förenar den klassiska utformningen av själva glaset med moderniteten i graveringarna - människor som transcenderar kön, kropp och ålder. Mary har med sin konstnärliga finess skapat illustrationerna som väcker nyfikenhet och startar samtal.

People består av champagneglas, ett coupe-glas som refererar till 1920-talets Gatsby Glamour, ett vintage-inspirerat vinglas för både rödvin och vitvin, samt ett stapelbart vattenglas i två storlekar.

www.frederikbagger.dk

-HCL
 

Relaterat innehåll

18.06.2024Designbase.se

Öar av välbefinnande

17.06.2024Designbase.se

Temu är föremål för strängare regler

29.04.2024Designbase.se

Det vackert dukade bordet

29.04.2024Designbase.se

Ambiente Trends 24+: En iscensättning av tystnadens lyx, nya kompositioner och digitala innovationer

29.04.2024Designbase.se

Kay Bojesen inspirerar på Roskilde

29.04.2024Hamonoya ApS

Sponsrad

Porslin är viktigt

29.04.2024Dottir Nordic Design

Sponsrad

Hos Dottir Nordic design är "att göra en ansträngning" en dygd – även när du dukar

29.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Njut av sommaren i bra stil från Luigi Bormioli

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023