De transformerande idéerna står i fokus för Formafantasma's kommande utställning.

Det forskningsbaserade designstudion Formafantasma är hedersgäster på Stockholm Furniture Fair i februari. Studion använder design som ett verktyg för att skapa social och hållbar förändring.

Med sitt designstudio Formafantasma är Simone Farresin och Andrea Trimarchi hedersgäster på den kommande Stockholm Furniture Fair. Foto: PR.

Som hedersgäst på Stockholm Furniture Fair har designstudion skapat en särskild installation för mässans entréhall.

Den kallas Reading Room och inbjuder besökare till en lugn miljö där man kan sätta sig ned och läsa, reflektera och fördjupa sig i de idéer som formade Formafantasma som en arkitektbyrå.

"En mässa är en mötesplats där människor samlas för att se nya produkter. Men det är också en plattform för utbyte av idéer och för att kulturer möts. Vi vill skapa något som inte bara handlar om att visa vårt arbete, utan istället erbjuda något i linje med vårt sätt att tänka och arbeta på, och som även kan vara relevant för andra," säger Andrea Trimarchi, som tillsammans med Simone Farresin grundade designstudion 2009.

Installationen är inredd med pallar och bord från Artek, belysning från Flos och textilier från Maharam.

På borden lockar läsesalen med ett kuraterat urval av böcker om ämnen som hållbarhet, ekologi och ekosystem. Det kommer även att finnas skärmar som visar videokonstverk av Formafantasma.

"På sätt och vis är det en bibliografi över vårt sätt att tänka på ekologi. Målet är att låta besökare möta ekologiska frågor - inte på produktnivå, utan på systemnivå. När vi pratar om möbeldesign, pratar vi implicit om trä, och om vi pratar om trä måste vi prata om skogen. Vi vill att människor ska koppla produkter till de ekosystem de ursprungligen kommer från och berätta om möjligheterna med detta, men också om problemen," säger Andrea Trimarchi.

I linje med hållbarhetstänket är installationen designad med lika stor omsorg om vad som ska hända med den efteråt, och hur den kommer att uppfylla sitt syfte under Stockholm Furniture Fair.

När mässan är över kommer böckerna att doneras till designskolor, och möblerna kommer att signeras och säljas vidare hos Nordiska Galleriet.

-HCL

Relaterat innehåll

19.06.2024Designbase.se

Designföretag sätter Norge på kartan

18.06.2024Designbase.se

Öar av välbefinnande

07.06.2024Droppery

Sponsrad

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

31.05.2024Treyd AB

Sponsrad

6 sätt du kan dra nytta av att använda Treyd för att finansiera leverantörsfakturor

22.05.2024Designbase.se

Kunskapsdelning på Nordstil Forum

07.05.2024Treyd AB

Sponsrad

What's trending in fintech?

30.04.2024Designbase.se

Messe Frankfurt erbjuder gratis evenemang online för alla

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023