BITZ Kusintha-kollektionen skapar förändring

Hälften av befolkningen i Zimbabwe svälter, och ännu fler är undernärda. Det vill hälsoexperten Christian Bitz göra något åt. Pengarna kommer från försäljningen av hans Kusintha-glasprodukter, som säljs både i danska och utländska butiker.

Christian Bitz har i många år satt hälsosam mat och näring på den danska agendan. Nu är det dags att hjälpa utanför landets gränser, och tillsammans med Folkekirkens Nødhjælp vill han bekämpa hunger och undernäring hos 650 familjer i Zimbabwe. 

Christian Bitz är känd för att utmana olika material som bidrar med strukturer och färger för att skapa ett bord fyllt av kontraster, som gör måltiden till en upplevelse. Det gäller även Kusintha-kollektionen, som består av en rad färgglada glasprodukter som matchar de reaktiva glasyrerna i BITZ populära stengodsserie. 

Kusintha-kollektionen innehåller praktiska skålar, vaser i olika storlekar och fina vattenflaskor som skapar vackert liv på bordet – och viktigast av allt är att försäljningen ger långsiktigt utvecklingsbistånd i fattiga områden för att skapa en mer jämlik och hållbar värld. Christian Bitz kommer kontinuerligt att presentera flera spännande produkter som kan bidra till att lösa utmaningarna i Zimbabwe. 

– Zimbabwe står inför en mängd utmaningar, och det finns ett akut hjälpbehov. Därför är jag mycket stolt över att ha ingått ett nytt samarbete med Folkekirkens Nødhjælp, säger Christian Bitz. 

Han har valt att stödja byprojekt i Zimbabwe, där det förutom nya brunnar och tillgång till vatten byggs soldrivna bevattningssystem för fälten, dammar som rymmer stora regnmängder, och där invånarna kommer att ha möjlighet att ställa om sina majsfält till ett mer klimatvänligt jordbruk med torktåliga grödor och större variation. 

Alla produkter i Kusintha-kollektionen har ett läckert, rustikt uttryck. Exempelvis Kusintha-vattenflaskan, med smart patentlock och keramisk propp som kan användas för att servera vatten, saft eller lemonad en varm sommardag.   

Vattenflaskan finns i storlekarna 0,75 liter och 1,2 liter samt i färgerna blå, rosa, grön och bärnsten.

Förutom den fina vattenflaskan består Kusintha-kollektionen även av vackra glasskålar i färgerna grön, blå och bärnsten, som kan användas till t.ex. små snacks eller frukost, och den vackra Kusintha-vasen i tre olika storlekar och i färgerna blå, grön och bärnsten.

Projektet är planerat att pågå i tre år och ska som ett minimum skapa bättre förutsättningar för byarna. Det gläder generalsekreteraren i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen. 

– Zimbabwe står inför historiskt stora utmaningar. Som om det inte räcker med svält rasar coronapandemin även i Zimbabwe, och landet har dessutom drabbats av stora politiska oroligheter de senaste åren, vilket har drabbat civilbefolkningen hårt. Som generalsekreterare har jag upplevt många katastrofer som har påverkat mig. Men situationen i Zimbabwe gör särskilt stort intryck. Jag är därför så glad att vi tillsammans med Christian Bitz och de många danskar som kommer att stödja projekten kan bidra till att göra stor skillnad för många familjer, säger hon. 

Mer av...

23.05.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Designklassiker från Rosti fyller 70 år

29.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Njut av sommaren i bra stil från Luigi Bormioli

26.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Konsten att duka ett inbjudande bord

19.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Unika muggar i stengods från Villa Styles

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Formsköna vårnyheter från BITZ

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Klassisk köksestetik från Södahl

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023