Vi flyttar ut

Foto New Works.

I och med den nya möbelfamiljen ”May” utökar New Works sin möbelkollektion till att även bestå av utemöbler. Serien May, designad av Johannes Breuer och Fritz Gräber från studio Hannes & Fritz tar ut New Works i fria luften med ett möblemang för trädgården, terrassen eller balkongen. Den slitstarka möbelfamiljen är tillverkad av pulverlackerat stål och består av stapelbara stolar med och utan armstöd samt bord i två längder, harmoniskt samordnade för att komplettera varandra.

May-familjens diskreta och monokromatiska framtoning är detaljerad utan att vara teknisk. Stolen visar vägen för designens definierade interaktioner, där en delikat yta möter en kraftig ram och ingår i en oväntat bekväm samexistens. Den lätta stålplattan som klamrar sig fast runt den tjocka stålramen är lätt böjd och bildar en stark och bekväm sits som närmast omsluter kroppen. En slits i sitsen gör att vatten kan rinna igenom och utgör en subtil detalj på den annars enhetliga ytan – en detalj som går igen i borden och skapar en upprepning av linjer som ger lätthet, riktning och sammanhållning till möbelfamiljen.

Relaterat innehåll

12.07.2024Designbase.se

Ökning av konkurser i juni

09.07.2024Designbase.se

Möbelbranschens klimatutmaning: "Vill du behålla kunderna? Tänk cirkulärt!"

11.06.2024Designbase.se

Kolon och ByLogstrup i nytt samarbete

29.05.2024Designbase.se

UMAGE vinner årets Red Dot design award

24.05.2024Designbase.se

Frontrunners i den cirkulära omjusteringen

18.04.2024Hippie de Luxe

Sponsrad

Smarta vinställ i flera olika utföranden

17.04.2024Designbase.se

Nytt AI-verktyg kan förse konsumenter med IKEA-möbler

11.04.2024Designbase.se

Ny produkt ska kunna ersätta läder i textilproduktion

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023