Värm upp för kvällarna under bar himmel

En öppen spis eller grill är symbolen för vacker och funktionell utomhusdesign. Eva Solo har skapat en mångsidig kollektion som omfattar alla typer av friluftsliv – och alla typer av företag. Helt enkelt för att ljusa nätter kan vara härliga att njuta av i alla format – ensam, som par eller i större sällskap med vänner och familj.

Foto: Eva Solo

06.03.2024

Sponsrad

EVA SOLO

Friluftslivet är en hyllning till alla sinnen. Därför är goda upplevelser i trädgården, på terrassen, balkongen, i parken, skogen eller på stranden helt ovärderliga för vår känsla av livsglädje. Varje årstid är dyrbar, just för att den är flyktig – men med rätt medel kan vi enkelt förlänga årstiderna och njuta av livet i naturen året runt.

En sval eftermiddag kan vara ett sant nöje när den ges lite värme i form av en öppen spis. Med några stycken vältorkad ved, en bekväm stol och en varm kopp kaffe kan livet snabbt kännas lite mysigare och lättare. Eva Solos stora utbud av eldstäder anpassar sig till alla utrymmesförhållanden och underlag:

Firecylinder är den smala härden för mindre utrymmeskrav, medan FireCubes skulpturala utseende kräver både uppmärksamhet och utrymme. De ljusa, svarta designerna, FireGlobe och FireCone, är lätta att flytta runt – dock får FireCone inte placeras på en brandfarlig yta. FireSpot är skapad som en riktig grill, och Firebox är en utomhusspis.

De flesta eldstäder är gjorda av det eleganta Cortenstålet, som rostar snabbt på ytan, men är ett väderbeständigt material som håller längre än mjukt stål. Den vackra roströda färgen förändras successivt med åren, vilket gör att eldstäder och grillar tillverkade i Cortenstål kan ändra färg från år till år. Andra material som används är aluminium och emaljerat stål.

Förvandla eldstaden till en grill

Den förföriska doften av en måltid tillagad utomhus är ett sensationellt förebud om vår och sommar. Eva Solo har sett till att en eftermiddag med kul, brädspel och varma drycker framför brasan snabbt kan utvecklas till en magisk grillkväll. Designhuset har tagit fram grillgaller i stål, som enkelt kan monteras på alla eldstäder. På så sätt växer lågornas funktion från en värmekälla och mys till en riktig utespis.

Läs mer om eldstäder och grillar från Eva Solo på www.evasolo.com.

Recept på en härlig utekväll: Grillade lammkotletter med varm squashsallad

Doften av saftiga, möra och krispiga ingredienser på grillen kan väcka allas aptit. Vi ger dig receptet på den perfekta grillmåltiden för en kväll under bar himmel.

Foto: Eva Solo

Ingredienser

Varm squashsallad

 • 2 squash
  3-400 g små tomater
  olivolja
  Salt
  ½ tesked socker
  3 msk. rödvinsvinäger
  ½ tesked finriven vitlök
  3-4 msk. olivolja
  Färsk eller torkad oregano
  Lite läcker fetaost

lamm

 • 8-12 små lammkotletter
  Olivolja
  Salt
  2 nävar hackad mynta
  2-3 msk. hackade pistagenötter

Så här gör du:

Varm squashsallad
Skär squashen i avlånga skivor och ge squashen och tomaterna lite olivolja. Grilla båda delarna på en väldigt het grill och salta och peppra efter behov.

Rör socker med vinäger, vitlök och olivolja. Kasta de varma grönsakerna med dressingen och ett stänk oregano precis innan servering. Toppa med en fetaost om så önskas.

lamm
Ge de möra kotletterna olivolja och grilla dem på den heta grillen. Salta och peppra efter behov. Garnera kotletterna med mynta och pistagenötter och servera genast med den varma squashsalladen.

FireCube. Foto: Eva Solo

Grill grid til FireCube. Foto: Eva Solo

Cylinder firepit grill. Foto: Eva Solo

Cylinder fireplace grill. Foto: Eva Solo

Bundrist FireSpot ildsted. Foto: Eva Solo

FireSpot grillrist. Foto: Eva Solo

FireSpot ildsted. Foto: Eva Solo

Denna artikel är en del av ett tema:

Tema: Sommarens kulinariska utomhusupplevelser

Grillen är ute och det är dags att skapa trevliga kulinariska upplevelser i trädgården och på balkongen med familj och vänner. Därför är det också dags att skapa grillkul i de danska design- och inredningsbutikerna och det gäller allt från utekök till den lilla elgrillen till balkongen. Medan många danskar svär vid den välkända kolgrillen har andra fallit för gasolgrillen med dess fördelar. Vi inspirerar till trivsel i trädgården och ger bra information som kan föras vidare till de många konsumenter som ser fram emot att uppfylla sin sommardröm.

Mer av...

06.03.2024EVA SOLO

Sponsrad

Värm upp för kvällarna under bar himmel

06.03.2024EVA SOLO

Sponsrad

Lysande konstverk

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023