Vackra snölandskap från Pillivuyt

I mer än 200 år har Pillivuyts varumärke varit porslin av en mycket speciell gjutning – tillräckligt starkt för att gå i arv från generation till generation.

I samarbete med designern Dorthe Mathiesen har varumärket nu skapat den poetiska servisen Vinter, som bjuder på vacker, nordisk vinteratmosfär.

Även om de olika motiven i Vinter är själva symbolen för nordiskt vintermys, tål den ugnsfasta servisen hög värme. Styrkan i både kvalitet och funktion kombineras med det eleganta uttrycket, som också känns igen från den populära Toulouse-serien med sin karakteristiska, eleganta plissering. Vinter kompletterar och bygger vidare på Toulouse – och på julbordet eller i andra festliga sammanhang kan servisen därför användas ensam eller kombineras med Pillivuyts andra vita tallrikar.

Nordisk vinteratmosfär

Julgranar som ska fällas och stämningsfulla snölandskap med frostklar luft. Barn som åker kälke, skridskor eller bygger snögubbar. Med vackra landskap i pudriga pasteller och grafiska streck berättar designer Dorthe Mathiesen, som står bakom pappers- och designstudion VISSEVASSE, historien om mys tillsammans med familj och vänner under de vackra vintermånaderna.

Faktum är att det nästan är som att läsa en nordisk folksaga när man studerar de fina detaljerna i servisen Vinter, som omfattar en skål, en mugg samt platta tallrikar i tre olika storlekar. 

Värme i vinterkylan

Både skålen och tallrikarna har rak kant. Skålen har en diameter på 14 cm, medan de 1,5 cm höga tallrikarna har en diameter på 15,5, 20 respektive 26 cm. Muggen rymmer 27 cl, är 10 cm hög och har en diameter på 8 cm.

Vinter värmer hjärtan under de kalla månaderna. Med en varm skål soppa eller en kopp te – och med sitt eleganta, franska porslin med tillägg av nordisk vinteratmosfär.

OBS! Förväntad i lager primo november. 

Mer av...

23.05.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Designklassiker från Rosti fyller 70 år

29.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Njut av sommaren i bra stil från Luigi Bormioli

26.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Konsten att duka ett inbjudande bord

19.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Unika muggar i stengods från Villa Styles

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Formsköna vårnyheter från BITZ

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Klassisk köksestetik från Södahl

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023