Vackra detaljer från Martin Schwartz

Den danske illustratören Martin Schwartz har skaffat sig en stor internationell publik genom sin enastående förmåga att med grafisk lätthet fånga de många små detaljer som gör ett land till ett land och en stad till en stad – och besjäla den.

Många känner redan till de populära stadsaffischerna som har etablerat Martin Schwartz som en unik illustratör. Genom grundlig research av länder, regioner och städer hittar han fram till platsernas speciella DNA, som han förmedlar i en grafiskt välbalanserad helhet av vackra och inspirerande motiv – som nu även pryder illustratörens nya, vackra kakburkar.

Från Bornholm till Barcelona

Det tar många månader för Martin Schwartz att göra efterforskningar, bearbeta och slutföra varje illustration. Resultatet är ett enkelt och elegant uttryck – där små och vackra detaljer vid närmare inspektion fortsätter att glädja och överraska.

Som på burkarna med danska motiv från Köpenhamn, Skagen och Bornholm, som finns att köpa som ett set. Eller på burkarna från setet med de internationella storstäderna London, Paris, Berlin och Barcelona.

Ett helgjutet klassfoto

Martin Schwartz fokuserar inte bara på städernas kända landmärken, utan framkallar det som han själv kallar ett slags klassfoton – där alla ”elever” finns med. Här är varje ”elev”, varje lite detalj, noggrant utvald och införlivad i helheten av illustratören.

Vackra exempel på den typen av framkallningar är de skandinaviska motiven. De finns i set med två burkar, som illustrerar ett land och dess huvudstad. Danmark/Köpenhamn, Sverige/Stockholm och Norge/Oslo.

Mer av...

09.02.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Tronskifte för Margrethe från Rosti

05.02.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Strålande Zone-nyhet hyllar den nordiska sensommaren

05.02.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Hopfällbar nyhet med inbyggd frihet

05.02.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Ljus i mörkret med Villa Collection Denmark

05.02.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Känslig vår från Södahl

05.02.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Allt för vårlunchen från Södahl

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023