Utelivet är "in"

Grönt, rekreationsytor, utevardagsrum, utomhuskontor och utekök – idag är trädgården en del av bostadsytan och inte minst en plats för mångfald.

Många av de nya produkterna från trädgårdsmöbelbranschen kännetecknas av påkostad klädsel, mjuka material och organisk design. Från spogfa+gafa/Higold. Foto: Spoga + gafa

Trädgården, balkongen och terrassen toppar popularitetsskalan när det kommer till stadsliv över hela världen. Och här är retrodesign i främsta rummet. Så står det från trädgårds- och grillmässan spoga+gafa som äger rum i Köln 16-18 juni 2024.

Mässan har aviserat trenden och den bjuder på mångfald, charm, mjuka former, retro och ansvarstagande.

Mångfald ute i naturen

Oavsett om du slappar i soffan, lagar mat, äter middag med vänner eller gör kontorsarbete - aktiviteter som brukade ske främst inomhus - kan de nu göras utomhus. Det är därför som utomhusdesign är lika mångsidig idag: väderbeständig, snabbtorkande och infällbar klädsel skapar en känsla av utomhusvardagsrum, utomhuskök erbjuder allt som behövs för matlagning och bakning utomhus, och porslin och ramar finns nu i material som tål att använt och kanske förlorat ute på altanen eller balkongen.

Även väderbeständiga företagsmöbler finns tillgängliga för hemmakontor utomhus eller coworking.

Möbler som växer

Trädgården ska passa människor i livets alla skeden – från barndom, arbetsliv och pension, för singlar, par och familjer. Därför finns det en hel del modulära och individuellt kombinerbara trädgårdsmöbler som kan anpassas till livets förändringar och till både små och stora utomhusytor.

De modulära trädgårdsmöblerna är en del av trenden, som här från Blomus. Foto: Blomus

De nya trädgårdsmöblerna är flexibla, hållbara och därmed också mer hållbara. Från det kompakta balkongsetet till den rymliga hörnsoffan kan utomhuslounger t.ex. expanderbar idag tack vare enkla anslutningselement.

Gårdagens charm

Retrodesign är en aktuell trend när det kommer till nya möbler för trädgården. Bostadsmiljöerna smälter samman, och gränserna mellan modernitet och nostalgi suddas ut. Traditionella former får en modern touch, så de ser mer lekfulla ut.

Fritz Hansen, Skagen-serien är en klassiker som befinner sig på en plats där det moderna och det nostalgiska smälter samman. Foto: Fritz Hansen

Nya klassiker som solstolen eller regissörsstolen gör comeback. Uteplatsstolar eller parasoller i spagettistil av trä och linne påminner om tidigare trädgårdstider. Detaljer som fransdekorationer, gångjärn av borstad zink eller koppar och klädsel klädda i läder utstrålar nostalgisk charm.

Mjuka former för svåra tider

Många av de nya produkterna från trädgårdsmöbelbranschen kännetecknas av påkostad klädsel, mjuka material och organisk design, och namnen på modeller som "Paradiso" eller "Peace" stödjer den harmoniska designtrenden.

Mjuka beige och gröna nyanser samt jordnära brunt skapar matchande färgvärldar. Väderbeständigt rep, textiltyg eller extra höga ryggstöd gör att du kan koppla av i trädgården.

Mjuka, rundade former sätter till och med ny fart på utomhushörnsoffan och det finns en rad olika alternativ för en och samma möbel. Bordsskivor eller sittplatser erbjuds i olika utföranden, så att alla kan designa sitt eget gröna, må bra utrymme.

Denna artikel är en del av ett tema:

Tema: Dekorera sommarens uteplats

Välkommen till sommarens oas av mysighet och stil! När solen värmer och dagarna blir längre är det dags att förvandla ditt utomhusutrymme till en sann pärla av komfort och skönhet. Låt oss utforska hur dina kunder kan skapa den perfekta atmosfären med trädgårdsmöbler, vackra trädgårdsdynor, utomhusbelysning och dekorativa element till terrassen eller balkongen.

Relaterat innehåll

24.05.2024Designbase.se

Frontrunners i den cirkulära omjusteringen

23.05.2024Designbase.se

Möt en av designbranschens världsstjärnor

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponsrad

Redo för en ren och välskött utomhussäsong

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponsrad

Naturlig skötsel av trädgårdsmöbler

18.03.2024FDB Møbler

Sponsrad

Nyheter från FDB Møbler: Sammen-serien utökas med ett vackert, runt trädgårdsbord

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponsrad

Upplev glädjen med att odla grönsaker i trädgården

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponsrad

Gör långa sommarkvällar lite varmare och mycket mysigare

18.03.2024Designbase.se

Utelivet är "in"

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023