Två mässor i Stockholm

Först var det Formex och sedan Stockholm Furniture Fair – nu meddelar mässarrangörerna att Stockholm går på alla cylindrar igen.

Trenden från Formex. Foto: Stockholmsmässan .

Formex:

Den här gången kom 355 utställare och omkring 10 506 besökare till Formex. Det är lite mer än en person mer per mässmonter jämfört med hur det såg ut i augusti, säger mässan, som också konstaterar att besökarna var mer jämnt fördelade över dagarna. ”Därtill besökte 10 % fler unika företag mässan nu i januari jämfört med augusti”, säger man.

Arrangörerna berättar:

”Vi är mycket nöjda över årets första mässa med tanke på omvärldssituationen och omständigheterna. Vi har fått bra feedback från både utställare och besökare och har arbetat på att skapa en bra grund för framtiden både vad gäller kunskap och rådgivning. Mässan bjöd på mängder av inspiration och flera spännande föreläsare, och fick stor uppmärksamhet i medierna för prisutdelningen av både Formex Sustainability Awards och Design Talents-priset, som gick till Frida och Richard Lilliestråle, grundare och ägare av Bark Sweden. Bark Sweden skapar enastående mobiltelefonskal av återvunnet svenskt trä på en fabrik i Spånga. 

Den första vinnaren av Formex nya Sustainability Award var Remoair, som vann priset för sin innovativa och resurseffektiva lösning för påfyllning av doftljus.

Trenden från Stockholm Furniture Fair. Foto: Stockholmsmässan .

Stockholms möbelmässa:

400 utställare presenterade skandinavisk design på Stockholm Furniture Fair 2023, som drog besökare från fler än 100 länder – alla med koppling till möbel- och belysningsindustrin.

”Mässan fungerar som en attraktiv lekplats för utställare”, säger arrangörerna.

Inför 2023 års mässa hade man gjort om lite. Bland annat hade man en ny plattform, Älvsjö gård, med fokus på samlarobjektsdesign, och The Nude Edition, ett nytt utställningsområde med mindre mässmontrar tillverkade av återvunnet material. 

Stockholm Furniture Fair bjöd också på ett fullspäckat program med huvudtalare och inspirerande design- och arkitekturföreläsningar.

2023 års hedersgäst var designstudion Front, och det är därmed första gången som priset går till en svensk designstudio.

Relaterat innehåll

19.06.2024Designbase.se

Designföretag sätter Norge på kartan

18.06.2024Designbase.se

Öar av välbefinnande

07.06.2024Droppery

Sponsrad

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

31.05.2024Treyd AB

Sponsrad

6 sätt du kan dra nytta av att använda Treyd för att finansiera leverantörsfakturor

22.05.2024Designbase.se

Kunskapsdelning på Nordstil Forum

07.05.2024Treyd AB

Sponsrad

What's trending in fintech?

30.04.2024Designbase.se

Messe Frankfurt erbjuder gratis evenemang online för alla

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023