Trendspaning inför 2019

Trendstefan samlar branschen under årligt trendseminarium i Stockholm (och Malmö).

Stefan tolkar trenden Witch Craft..

Måndagen den 14 januari, dagen innan Formex öppnade, anordnade trendspanaren Stefan, Trendstefan, Nilsson sitt årliga trendseminarium Stora Trenddagen, som denna gång gick av stapeln på Clarion Sign i centrala Stockholm.

Stefans spaningar baseras på hans otaliga mässbesök över hela världen samt intervjuer med både konsumenter och branschfolk. Som vanligt presenterade han ett antal övergripande trender, vilka för 2019 sammanfattas som: Resting Neutrals, Evolving Elvis, Africa Activism, Sustainable Sundays samt Witch Craft, Stefans personliga favorit. Själv var han klädd i en egenhändigt skapad t-shirt, ihopsydd av två omaka t-shirts, för att demonstrera det ökande intresset för hantverk, samt hur man idag gärna går från att konsumera till att uppleva/reparera/upcycla eller själv tillverka.

Sammantaget konstaterade Stefan att 2019 är ett allvarets år, med bland annat miljöproblem, digitalisering och butiksdöd som stora överhängande frågor, där det är viktigt att ta hand om varandra samt att komma ihåg att skratta lite ibland. Som motvikt till detta finns det tendenser till snäll revolt och att vilja använda färg i oväntade kombinationer. Häxan är tillbaka, i form av starka kvinnor och personligheter, gärna av etniskt ursprung, som går sin egen väg. Hållbarhet, klimat, ansvarsfullhet och hälsa står högt upp på agendan och man letar i allt större utsträckning efter möjlighet att logga ut samt zoner och tider för digital detox. Bland annat finns det numera tapeter som kan stänga ute wi-fi från det rum där de används.

Nytt för i år är att Stora Trenddagen även håller ett event i Malmö den 27 februari.

-JBE

Relaterat innehåll

24.05.2024Designbase.se

Frontrunners i den cirkulära omjusteringen

23.05.2024Designbase.se

Möt en av designbranschens världsstjärnor

30.04.2024Designbase.se

Messe Frankfurt erbjuder gratis evenemang online för alla

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

19.04.2024Önska

Sponsrad

Önskabutikerna reste till Horred för årets första Önskaskola

18.04.2024Designbase.se

Rosendahl Design Group erhåller B Corp-certifiering

17.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt A/S tar över distributionen av Aiper trådlösa poolrobotar i Norden

08.04.2024Global Design Partner

Sponsrad

Från återvunnen plast till hållbara och multifunktionella produkter

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023