Trender för ansvarsfull trädgårdsskötsel

När den kommande spoga+gafa bjuder in gäster till hallarna i juni kommer fokus att ligga på hållbara och hälsosamma lösningar för trädgården.

spoga+gafa förutser trenderna som kommer att forma trädgårdslivet år 2024. Foto: Koelnmesse.

Med det nya temat 'Ansvarsfulla trädgårdar' tar spoga+gafa en titt på de aktuella utmaningarna och utvecklingen inom trädgårds- och BBQ-branschen. Det sker när mässan återigen öppnar sina dörrar den 16-18 juni 2024.
Det handlar bland annat om ansvarsfull design som ska tillgodose alla typer av människor och sätt att vara i trädgården. Ergonomiskt formade sittmöbler, planteringsbord för barn och modulsoffor är några exempel på 'outdoor living'-produkter som ska erbjuda extra komfort för stunder utomhus.
Samtidigt ser spoga+gafa att utelivet präglas av nyanser och former som ska återspegla naturen. Trädgårdsmöbler tillverkas i avrundade former och råmaterial som rotting, bambu eller äkta trä. Gräs och växter, bin och fjärilar är populära motiv för trädgårdstillbehör som kuddar, mattor och lampor. Vertikala plantsystem kan omvandla även den minsta balkongen till en grön oas.

Många trädgårdsmöbler har för närvarande organiska former. Som dessa loungemöbler från Eichholtz.. Foto: Koelnmesse.

Biodiversitet och digitalisering

När det gäller växtlivet ser mässan att fler företag erbjuder frön från blommor som kommer från inhemska regioner. Detta syftar till att öka biodiversiteten och förbättra insektslivet.
Som ett sätt att bekämpa konsekvenserna av klimatförändringar omvärderar även fler företag hur man hanterar vatten i trädgården. Extremt väder som torka gör att det erbjuds växter som är motståndskraftiga mot brist på vatten.
När det inte finns regelbunden nederbörd kan digitalt kontrollerbara bevattningssystem effektivt spara vatten. Dessutom ser spoga+gafa att fler väljer naturliga dammar som ett alternativ till den konventionella simbassängen.

Idag kan grillar tillaga många typer av livsmedel för att tillmötesgå konsumenternas krav på mångsidighet.. Foto: Koelnmesse.

Grillar med USB-portar

I BBQ-sektionen ser vi bland annat grillar som kan tillaga allt från biff till pizza.
Det handlar om ansvarsfull och mångsidig användning så att man inte behöver 1000 produkter när man ska tillaga mat utomhus.
Det gör också elektriska grillar mer attraktiva eftersom de erbjuder ett renare grillalternativ för konsumenter som bor i staden. Kompakta modeller för balkongen finns också i varianter som kan ånga och steka grönsaker.
Och så kan prylar som app-styrda termometrar eller grillar som levereras med USB-portar för att ladda smartphones vara populära bland yngre generationer.

www.spogagafa.com

-HCL

Relaterat innehåll

23.02.2024Designbase.se

Michael Ring avgår som vd för Stelton

23.02.2024Designbase.se

Hur man väljer de mest effektiva AI-prompterna

21.02.2024Designbase.se

Design Collection flyttar Ro Collection-verksamheten till Silkeborg

20.02.2024Designbase.se

Äkta mässatmosfär och en ljus blick på framtiden

16.02.2024Designbase.se

The Inspired Home Show 2024: Ny inspiration, trender, insikter

15.02.2024Designbase.se

Ambiente bådar gott för framtiden

14.02.2024Designbase.se

The Inspired Home Show återvänder med en ny mässlayout

09.02.2024Designbase.se

Medverkade i en stor Netflix-serie: Nu ska stol bli en hit i Danmark

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023