Tom Dixon får tidigare HAY-direktör som ny VD

Tom Dixon har utnämnt Henry Jones, tidigare verkställande direktör för HAY, som ny VD.

Henry Jones tillträder med omedelbar verkan.. Foto: Tom Dixon.

Det brittiska designmärket Tom Dixon, med stöd av London-baserade investeringsföretaget NEO Investment Partners, kan nu meddela att tidigare verkställande direktör hos HAY, Henry Jones, utses till ny VD med omedelbar verkan.

Som verkställande direktör för HAY och Senior Vice President i moderbolaget MillerKnoll, bidrog Henry Jones till att öka global prestanda för en av branschens största framgångssagor.

Innan sin position hos HAY hade Henry Jones roller som europeisk president och VD för textiljätten Himatsingka, samt Global Sales & Marketing Director för det erkända brittiska varumärket Designers Guild.

Och nu är han glad att återvända till London, berättar den nya VD:n.

”Jag har länge beundrat Tom Dixon och det stora sortimentet av extraordinära produkter, och jag ser fram emot att arbeta nära tillsammans med varumärkets engagerade team och bli en del av dess unika kultur. Allt detta, samt varumärkets globala erkännande, ger oss en bra plattform för att uppnå våra ambitioner,” säger Henry Jones.

Grundare och kreativ direktör Tom Dixon ser anställningen som nästa strategiska kapitel:

”Henry är ledande inom branschen, och jag är glad att kunna välkomna honom till Tom Dixons hypermobila värld. Även efter 20 år känner vi oss fortfarande som branschens uppstickare, rika på idéer och fyllda med möjligheter. Henrys dokumenterade kommersiella ledarskap, samt hans globala nätverk och ingående kunskap om vår bransch, är precis det vi har letat efter för att inleda nästa kapitel av vår historia,” säger han.

Tom Dixon ser också tillbaka på ett år markerat av en utställning på Salone del Mobiles Euroluce följt av den framgångsrika lanseringen av lampkollektionen PORTABLES.

Varumärket är just nu i full gång med förberedelserna till London Design Festival och öppningen av HYPERMOBILE-utställningen på King's Cross Hub.
-HLC

mer av...

04.12.2023Designbase.se

Heimtextil lanserar standardiseringsverktyg för alla textilarrangemang

04.12.2023Designbase.se

Allt är marmor

01.12.2023Designbase.se

Festliga presentidéer

30.11.2023Designbase.se

Skandinaviska skönheter

29.11.2023Designbase.se

Designföretag går samman om en möbel med harmonisk fusion

29.11.2023Designbase.se

Oslo Design Fair lanserar ny sälj- och marknadsföringskanal

28.11.2023Designbase.se

En ny generation av glas

28.11.2023Designbase.se

Stockholmsmässan ska säljas

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023