Teckna - formgivning med nordisk ton

Teckna AB formger möbler och ingår nu också i ett nätverk kring designföretaget By Bergstedt. Teckna har också inlett ett samarbete med Atlantis Sängspecialisten.

09.01.2020

Sponsrad

Peter Breid, Teckna AB

Teckna är i ett uppstartsläge och tog hem Designbase priset för bästa design av ett matbord under möbelmässan i Göteborg i augusti 2019.

Nu fortsätter arbetet med att bredda exponeringen av en stol- och bordkollektion mot marknaden genom samarbetet med bla. återförsäljare och inredningsstylister.

Vem är Designern bakom Teckna och hur ser filosofin ut?

Peter Breid har sedan 3 år gått från ingenjör med systemutveckling och datakom till möbeldesign, det är tvära kast, men form och arkitektur har alltid legat honom varmt om hjärtat.

Peter har ett års studier på konstskola och konstvetare på universitetet bakom sig.

Stilen och känslan är ett arv från hans rötter i den skandinaviska och svenska traditionen. En känsla av natur och ljusa lätta material med naturligt svala toner och linjespel.

Peter jobbar med funktionen samtidigt som han söker en lekfull och estetiskt tilltalande form.

Stolarna är Peters lilla stolthet. Det finns olika modeller med olika namn. Madeleine, Elvira, Maria Greta och detta skiljer på ryggstödens utformning. På bilden finns Madeleine och Maria. Elvira har ett ryggstöd i aluminium och Greta är helt slät. Stolen är gjord i ask och är stabil, lätt och sittskön med bra stöd för svanken..

Materialen är ask, ek och björk i kombination med olja, linoljefärg och lasyr. I den senaste kollektionen ingår även aluminium, mässing och naturfärgat möbelrenskinn.

Kollektionen:

Vilstolen har Le Corbusier, med stolen CR4 som förebild. Limmträ i sköna former med en blandning av björk och ek. Liggdyna i en spänd ram i sammateknik som Lamino'n och lammskinn på toppen. Stolen är steglöst justerbar och den fick ett sidobord och fäste för läsplatta för optimal komfort. .

Bordet är både estetiskt designat och modulärt uppbyggt. Bordet skalar efter behov och att flytta bordet är en enkel match! man bara plockar isär det. Trots sin moduluppbyggnad är det stadigt!

En Bokhylla som rumsavskiljare kan ibland vara den optimala- lösningen för ett stort rum. Hyllor i fanerad mdf och reglar i kopparrör ända upp till taket. .

Stolarna är min lilla stolthet. Det finns olika modeller med olika namn. Madeleine, Elvira, Maria Greta och detta skiljer på ryggstödens utformning. På bilden finns Madeleine och Maria. Elvira har ett ryggstöd i aluminium och Greta är helt slät.

Stolen är gjord i ask och är stabil, lätt och sittskön med bra stöd för svanken.

Kökshylla med krokar för handdukar och dyligt. Mdf med ekfaner och upphängning i läderremmar..

Vilstolen har Le Corbusier, med stolen CR4 som förebild. Limmträ i sköna former med en blandning av björk och ek. Liggdyna i en spänd ram i sammateknik som Lamino'n och lammskinn på toppen.

Stolen är steglöst justerbar och den fick ett sidobord och fäste för läsplatta för optimal komfort.

En Bokhylla som rumsavskiljare kan ibland vara den optimala- lösningen för ett stort rum. Hyllor i fanerad mdf och reglar i kopparrör ända upp till taket.

Vinställ med flyttbara hyllor för ditt kök eller på en Bar. Hyllorna har en yta av aluminiumplåt och är gjorda i mdf med ekfaner. Ribborna i homogen ek samt vinstället i eklist..

Vinställ med flyttbara hyllor för ditt kök eller på en Bar. Hyllorna har en yta av aluminiumplåt och är gjorda i mdf med ekfaner. Ribborna i homogen ek samt vinstället i eklist.

Kökshylla med krokar för handdukar och dyligt. Mdf med ekfaner och upphängning i läderremmar.

Ett slimmat torkställ med utfällbara hyllor för det trånga badrummet. Gjort i ekribbor och aluminiumrör.

Ett slimmat torkställ med utfällbara hyllor för det trånga badrummet. Gjort i ekribbor och aluminiumrör..

14.12.2021Teckna AB

Sponsrad

Om Teckna

26.05.2020Teckna AB

Sponsrad

Ett ljusskepp ovanför bordet

09.01.2020Teckna AB

Sponsrad

Teckna - formgivning med nordisk ton

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023