Om Teckna

Om företaget
Teckna är ett litet nystartat företag som utformar möbler och industridesign. Företaget utformar prototyper som sedan läggs ut för serietillverkning på något snickeri. Sedan säljs möblerna av Teckna genom bl.a denna hemsidan eller aktuella möbelkedjor.

Jag själv
Jag heter Peter Breid och har nyligen gått från ingenjör med systemutveckling och datakom till möbeldesign, det är tvära kast, men form och arkitektur har alltid legat mig varmt om hjärtat. Skillnaden mellan att designa datakomtjänster och möbler är stor, men kanske inte riktigt så stor som man kan tro i en aspekt. Det jag tänker på är den intellektuella utmaningen och möjligheten att skapa något som någon är i behov av. Det är fokus på funktionen i båda fallen. Det som skiljer är den arkitektoniska dimensionen vid möbelformning, dvs att leverera både funktionellt och estetiskt tilltalade saker.

Min idé
Min affärsplan är enkel: "Utforma möbler och "prylar" efter olika behov, bygga prototyper genom att testa mig fram till bästa lösningen, hitta någon som vill serietillverka åt mig och sedan marknadsföra". Materialen i kombination med formen ger själva känslan och funktionen ger svaret på det underliggande behovet...

...Enkelt va!?

14.12.2021Teckna AB

Sponsrad

Om Teckna

26.05.2020Teckna AB

Sponsrad

Ett ljusskepp ovanför bordet

09.01.2020Teckna AB

Sponsrad

Teckna - formgivning med nordisk ton

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023