Superelegant servering med Morsø

Forno är en ny stektallrik i svartemaljerat stengods från Morsø som kombinerar en både elegant och trendig look med massor av funktionalitet.

Forno gör det enkelt att servera steken direkt från ugnen – utan att kompromissa med det estetiska uttrycket.                                                         

Man behöver inte gå så långt bak i tiden innan stengods var något du förknippade med 1970-talet. På senare tid har emellertid en rad designers återigen börjat utveckla vackert och läckert stengods. En av dessa är Klaus Rath, som är den som har designat den nya stektallriken Forno.

Klassisk modernitet

Med Forno presenterar Morsø en raffinerad tallrik som är klassisk och modern i sitt uttryck på samma gång – och som därför passar fint i den nordiska estetiken och inredningen.

I utformningen av konsthantverk är det viktigt för Klaus Rath att kombinera just det estetiska med tekniska, kommersiella och funktionella aspekter. Detta är något som också återspeglas i Forno, som har en vacker, oval form med en kant som är högre på ena sidan så att såsen eller safterna från köttet samlas upp och stannar kvar på tallriken.

Funktionella Forno

Det svartemaljerade stengodset har måtten 28 x 20 cm och har flera funktionella fördelar. Forno tål ugnsvärme upp till 250 grader, vilket gör det enkelt att både servera och hålla steken varm. Om du serverar direkt från ugnen är det naturligtvis viktigt att placera tallriken på brandsäkert material.

Tallriken kan dessutom kombineras med Morsø Handtag, så att du inte riskerar att bränna fingrarna när du ska ta ut tallriken från ugnen – och funktionella Forno kan även diskas i diskmaskin.

Mer av...

23.05.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Designklassiker från Rosti fyller 70 år

29.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Njut av sommaren i bra stil från Luigi Bormioli

26.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Konsten att duka ett inbjudande bord

19.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Unika muggar i stengods från Villa Styles

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Formsköna vårnyheter från BITZ

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Klassisk köksestetik från Södahl

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023