Stockholm Furniture & Light Fair flyttas till september 2022

Ökande smittspridning bakom mässflytt

Foto: Stockholmsmässan.

Stockholm Furniture & Light Fair flyttas från februari till 6–9 september 2022, medan Stockholm Design Week fortgår som planerat 7–13 februari. Det meddelade arrangören Stockholmsmässan strax före jul. Bakom beslutet ligger den ökande smittspridningen av covid-19.

”Vi är en internationell mässa med många utställare och besökare från hela världen, inte minst från våra skandinaviska grannländer. Vi har ett stort intresse och engagemang inför 2022, men med rådande situation flyttar vi fram mässan för att den ska kunna genomföras på bästa vis”, säger Hanna Nova Beatrice, Project Area Manager för Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week.

Valet av mässdatum i höst är baserat på vilka andra mässor och aktiviteter som pågår runt om i världen under året samt tillgång till Stockholmsmässans lokaler.

”Genom att flytta fram Stockholm Furniture & Light Fair till september så ger vi alla en möjlighet att kunna delta, även de företag med säte i länder som nu har lockdown. Efter två års paus känns det viktigt att kunna välkomna så många utställare och besökare som möjligt 2022”, säger Sanna Gebeyehu, Product and Concept Owner, Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week.

Stockholm Design Week enligt plan

Designveckan i centrala Stockholm, Stockholm Design Week, som också arrangeras av Stockholm Furniture & Light Fair kommer äga rum som planerat 7–13 februari. Utställningar och aktiviteter på stan samlas i Stockholm Design Weeks interaktiva app vilket gör det enklare för besökare att planera sina designstopp runt om i staden. Stockholm Design Week kommer även att ha en hub på Östermalm i Stockholm och kurera en utställning på ett museum i city. Skyttelbussar kommer att gå mellan de olika designdistrikten.

”Många planerade utställningar och aktiviteter under Stockholm Design Week går fortfarande att genomföra, och därför känns det aktuellt att fortgå med designveckan i stan. Vi gör ett pressprogram och välkomnar den internationella press som har möjlighet att resa, men förhåller oss såklart till rådande restriktioner”, säger Hanna Nova Beatrice.

Stockholm Design & Architecture Talks med temat Being a Game Changer kommer att sändas digitalt i samband med Stockholm Design Week. Leverantörer som bokat monterplats såväl som besökare som köpt entrébiljetter kommer att kunna utnyttja dessa på den framflyttade mässan i september,

www.stockholmfurniturelightfair.se

-AB

Relaterat innehåll

28.05.2024Designbase.se

Arne Jacobsen på ett svenskt boutiquehotell

24.05.2024Designbase.se

Frontrunners i den cirkulära omjusteringen

30.04.2024Designbase.se

Messe Frankfurt erbjuder gratis evenemang online för alla

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

19.04.2024Önska

Sponsrad

Önskabutikerna reste till Horred för årets första Önskaskola

18.04.2024Designbase.se

Rosendahl Design Group erhåller B Corp-certifiering

17.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt A/S tar över distributionen av Aiper trådlösa poolrobotar i Norden

08.04.2024Global Design Partner

Sponsrad

Från återvunnen plast till hållbara och multifunktionella produkter

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023