Solar lanserar jubileumslampa

Solar Light har som en nyhet utvecklat en egenproducerad lampa med anledning av företagets 100-års jubileum 2019. Den nya lampan är både diskret och unik på samma gång.

"Century lampans ljusspridning och LED-teknik skapar en färgåtergivning på över 90 procent, vilket är ett toppvärde”, berättar Stig Gejl. Foto Solar .

Century P475

Lampan Century P475 har utvecklats och producerats i nära samarbete mellan Solar Light, Linea Light som är en ledande norditaliensk lampproducent och formgivarna Alexiou & Tryde design.

Solar Light har tidigare både designat och tillverkat egna lampor, men produktion har inte varit en del av verksamheten under en lång tid.

”Det vill vi gärna ändra på. Våra nya designlampor Century P475 passar perfekt med vårt varumärke Solar Light, som erbjuder premiumlampor på marknaden. Det gör den eftersom den tillför marknaden en lampa som är både elegant, diskret, unik, funktionell och ger en ypperlig ljusfördelning. Samtidigt har den goda möjligheter för den senaste LED-tekniken med hög färgåtergivning, låg strömförbrukning, lång livslängd med mera”, säger Stig Gejl, Product Market Manager, Solar Light.

Han lyfter fram lampans extremt lätta uttryck, den välkända formen som har rötter tillbaka till klassiska skandinaviska pandellampor och transparensen som sprider ljuset på ett sätt som lyser upp rummet på ett bra och varmt sätt. 

”Lampan är mycket diskret när den är släckt och blir mycket levande när den tänds. Den överraskar. Den är både klassisk, stilfull och modern samtidigt. Den sträcker sig både bakåt och framåt i tiden, tycker jag man kan säga”, säger han.

Samlingspunkt för fem länder

Solar startade för 102 år sedan som danskt företag med stort fokus på ljus. Företaget finns idag på plats på fem europeiska marknader, nämligen Norge, Sverige, Holland, Polen och Danmark. Den nya lampan lanserats således också i alla fem länderna.

”Century P475 vänder sig både till privata hem, arbetsplatser och institutioner där man vill ha en trevlig, snygg och funktionell lampa. Den ger ett överraskande bra ljus samtidigt som strömförbrukningen är minimal”, berättar Stig Gejl.

www.solar.se/century

Relaterat innehåll

24.06.2024Designbase.se

Kreativa processer i centrum för Helsinki Design Week 2024

24.06.2024Designbase.se

Spännande nytt koncept på imm Köln

24.06.2024Designbase.se

Faye Toogood hedersgäst på Stockholm Furniture Fair 2025

19.06.2024Designbase.se

Designföretag sätter Norge på kartan

17.06.2024Designbase.se

Formland Speak Up: Inspiration och kunskapsdelning

17.06.2024Designbase.se

Ett liv nära naturen

17.06.2024Vinding et co A/S

Sponsrad

Vem är Vinding Et Co?

14.06.2024Vinding et co A/S

Sponsrad

Rött december kul

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023