Shyness nya mönster - ett klassiskt hantverk

Nu lanserar Shyness ett nytt mönster som bekräftar varumärkets vision om att skapa design sprunget ur svenska traditioner och hantverk. Det kommer som sängkläder i färg marinblå och grå.

Fotografi: Mattias Vogel..

– Vår idé har alltid byggt på att lansera design som håller länge. I det nya mönstret har vi inspirerats av och gjort en nytolkning av de klassiska mönsterbilder som fanns under min barndoms landsbygd i form av tapeter, textilier och väggmålningar. Det är ett privilegier att bära med sig den här bakgrunden och få ta den vidare i dagens formgivning, säger Anna Bilén VD och grundare.

När Shyness lanserades 2009 var den långsiktiga designidén inte en självklarhet på marknaden. Att tänka långsiktigt var inte utbrett i konsumentledet, det var en tid då många kollektioner omsattes snabbt.

Med strävsamhet stod vi emot och under den gångna hösten har arbetet intensifierats när Anna genom Shyness har gjort ett gediget arbete i regeringsuppdraget Textile & Fashion 2030, Big Do Design Hackathon.

Det syftar till att skapa en ren, rättvis och cirkulär framtid för textil- och modeindustrin. Fler som medverkar är svenska Fjällräven, amerikanska Patagonia och kända namn som Alice Bah Kuhnke och Håkan Juholt. Allt presenteras på en digital konferens som sågs av tittare världen över.

– Jag är stolt över vårt arbete, att med stort engagemang ligga i framkant gällande hållbarhet och att genom projektet kunna inspirera en hel bransch, avslutar Anna Bilén.

17.01.2022Shyness Interior AB

Sponsrad

Shyness nya mönster - ett klassiskt hantverk

26.10.2021Shyness Interior AB

Sponsrad

Shyness inspirerar textilindustrin till cirkularitet

24.08.2021Shyness Interior AB

Sponsrad

Klimatsmart linnekollektion inspirerad av svensk landsbygd

07.06.2021Shyness Interior AB

Sponsrad

Shyness öppnar sommarsäsongen på Käringön

14.01.2021Shyness Interior AB

Sponsrad

Shyness nya mönster - en designklassiker

20.11.2020Shyness Interior AB

Sponsrad

Shyness grundare visar sitt hem

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023