Satake Houcho set med Gyuto, Filé, Hakata & Petty i Balsabox

Serien Houcho (Kniv på Japanska) som trots sitt låga pris och diskreta design är en kniv som har en rakbladsvass egg, är fjäderlätt och överlever i generationer om man sköter om dem. All fokus har lagts på att ta fram ett riktigt kvalitativt blad med ett enkelt, men funktionellt skaft. Houcho är vår bäst säljande knivserie.

Detta är ett riktigt fint set med fyra knivar i en vacker balsaträbox. I boxen ligger också en japansk Yen. Om knivarna ges bort i present ska enligt japansk tradition myntet återlämnas till givaren som ett 'köp'. Det anses nämligen bringa otur att ge bort knivar.

I setet ingår:

  • Gyuto 21 cm, västerländsk kockkniv
  • Filékniv 17 cm, flexibel
  • Hakata 17 cm, japansk kockkniv
  • Petty 12 cm, skalkniv

Material:

  • Blad: Hi Carbon Steel
  • Slipvinkel: 15 grader
  • Handtag: magnoliaträ
  • Slipas helst på sten och underhålls med keramiskt bryne

HOUCHO GYUTO (SVK013)
Den här kockkniven fungerar till det mesta i köket. Den skär, hackar och skivar med precision. Den är en utmärkt allroundkniv. Det höga bladet gör att dina knogar inte stöter emot skärbrädan.

HOUCHO FILÉKNIV (SVK015)
Den här japanska filékniven är bra till precisionsarbetet som krävs när en fisk ska filéeas. Bladet är mycket flexibelt vilket underlättar filéeandet.

HOUCHO HAKATA (SVK014)
En japansk kockkniv som fungerar utmärkt för hårt arbete, precisionsarbete, hackande och skärande. Den raka spetsen gör att den är suverän även för urbening av både kött, fisk och fågel. Hakatan är också en mycket bra grönsakskniv tack vare bestående skärpa och högt blad. Det höga bladet gör också att dina knogar inte stöter emot skärbrädan.

HOUCHO PETTY (SVK006)
Petty heter modellen som är en liten behändig skalkniv med japansk skärpa. Idealisk när du vill arbeta med ett kortare blad. 

23.12.2021Vikingsun

Sponsrad

Satake Houcho set med Gyuto, Filé, Hakata & Petty i Balsabox

22.06.2021Vikingsun

Sponsrad

BEHOV AV FLERA STEKPANNOR

26.01.2021Vikingsun

Sponsrad

Satake Kuro brödsåg

26.10.2020Vikingsun

Sponsrad

VÄSTERLÄNDSKA VS. JAPANSKA KNIVAR

04.06.2020Vikingsun

Sponsrad

SATAKE STEKPANNA GJUTJÄRN+NON-STICK

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023