BEHOV AV FLERA STEKPANNOR

"Det är bra att ha mer än en stekpanna, behovet finns för flera olika storlekar."

Serien med stekpannor från Satake spänner från 20 cm – 32 cm. De är tillverkade i så kallad lättviktsgjutjärn - gjutjärnspannor där man håller ner vikten genom att ha tunnare kanter och handtag i rostfritt stål istället för gjutjärn. Stekpannorna har en Honeycomb-mönstrad stekyta med Whitford Xylan-beläggning. Whitford Xylan Coating är en patenterad non-stickbeläggning som utklassar allt vi tidigare provat.

Honeycomb-ytan gör att råvaran inte fastnar i pannan och ger utmärkt stekyta. Stekpannan kombinerar de suveräna egenskaperna hos en gjutjärnspanna med fördelarna av non-stick-beläggning. Ta en titt på videon som förklarar fördelarna med ytans beläggning och mönster nedan.

"Det är råvaran man tillagar som avgör vilken storlek på stekpanna man ska använda."

Är det små fina pannkakor eller ett par stekta ägg så använder man den smidiga 20-cenitmeterspannan. Många gånger har man bara det lilla tillbehöret kvar att steka eller hetta upp till middagen och då är det perfekt med en liten och snabb panna. En frasig sandwich, amerikanska pannkakor, en näve champinjoner eller lite bacon går på ett kick.

"Ergonomiskt är de fantastiska att jobba med. Det är lätt att svänga runt i dem."

Kanske är det dags att laga mat för två i kväll? Handlederna är lite trötta efter dagen men vi vill så klart alltid ha vällagad mat. Ta då fram den smidiga pannan utan överdriven storlek och känn dig fri att vända runt som en mästerkock. En panna som trots sin storlek sällan känns för liten. Perfekt till att bryna på ett par saftiga köttbitar eller färska fiskfiléer som vill ha lite ösning och omsorg. Är det torsdag så är det kanske läge att vända några lagom stora pannkakor eller kanske några frasiga rårakor.

"De tål hård belastning. Man kan använda alla redskap i dem."

Ska man bryna på ett större köttstycke så funkar inte de minsta pannorna, då får man gå upp i storlek. 28 centimeterspannan gör allt och räcker gott åt de flesta, en riktig allround panna. Nu har du storleken som tar en ordentlig wok med nudlar och grönsaker mm utan problem. Vänd ihop en läcker Pad Thai för fyra eller en rejäl laddning köttbullar till julbordet.

I en 30-centimeters får man yta och kraft som bryner upp vilken söndagsstek som helst. En hungrig familj kan börja tänka ”allt i en panna” som räcker gott. Den som uppskattar att ha ett mindre stekbord som på restaurang har nu det i sitt eget kök. Här finns det plats för en Biff Rydberg eller att bryna upp ordentligt med grönsaker eller karamellisera en rejäl högrev till helggrytan.

"Hög kvalitet, bra användarvänlighet och ger ett fantastiskt bra resultat."

Nu har du ett stekbord hemma. Storleken för att du kan bryna olika råvaror för sig och sedan vända ihop till en pytt eller kanske en riktigt fin Boeuf Bourguignon. Imponera med stekpannan mitt på bordet vid servering av dina kulinariska skapelser. Inte bara yrkeskocken behöver stora pannor i dagen läge. Även hemma vill man kunna känna sig trygg med att ytan alltid räcker till vad du än ska laga och då har du det i denna maximerade 32-centimeterspanna.

Missa inte heller Satake Traktör i samma utförande som stekpannorna, ett absolut måste i köket. Köttfärsås har aldrig varit lättare att göra. De höga rundade kanterna gör det lätt att blanda runt och koka grytor, samtidigt som stekytan är perfekt för att bryna och karamellisera. Paellan sitter inte fast och serveras gärna rätt och slätt ur sin panna. Risotto till hela familjen helt plötsligt? Javisst! Tempura, friterad kyckling, langos, pommes frites - här är pannan.

23.12.2021Vikingsun

Sponsrad

Satake Houcho set med Gyuto, Filé, Hakata & Petty i Balsabox

22.06.2021Vikingsun

Sponsrad

BEHOV AV FLERA STEKPANNOR

26.01.2021Vikingsun

Sponsrad

Satake Kuro brödsåg

26.10.2020Vikingsun

Sponsrad

VÄSTERLÄNDSKA VS. JAPANSKA KNIVAR

04.06.2020Vikingsun

Sponsrad

SATAKE STEKPANNA GJUTJÄRN+NON-STICK

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023