Rosendahl Design Group erhåller B Corp-certifiering

Rosendahl Design Group når en viktig milstolpe med uppnåendet av B Corp-certifiering, vilket bekräftar företagets engagemang för socialt och miljömässigt ansvarsfulla affärsmetoder.

Rosendahl Design Group erhåller B-Corp-certifiering. Foto: Rosendahl Design Group

B Corp-certifieringen är ett uttryck för Rosendahl Design Groups engagemang för att skapa positiv förändring och hållbar tillväxt. Som ett B Corp-certifierat företag åtar sig Rosendahl Design Group att uppfylla certifieringens höga krav på transparens, ansvarsskyldighet och sociala och miljömässiga prestationer.

"Jag är mycket stolt över både certifieringen och vårt målinriktade arbete för att ta företaget och dansk design ansvarsfullt in i framtiden. B Corp-certifieringen representerar en viktig milstolpe för Rosendahl Design Group, och visar vårt engagemang för ansvarsfull affärsverksamhet och socialt ansvar. Vår B Corp-certifiering är inte bara ett erkännande av hur långt vi har kommit sedan min far grundade företaget på en grund av starka värderingar, utan också ett åtagande att fortsätta bedriva verksamhet på ett sätt där vi tar ansvar för vår påverkan på samhället och miljö. Vi vill gärna vara en inspiration för andra och se våra insatser skapa ringar i vattnet". säger Henrik Rosendahl, Ägare & VD för Rosendahl Design Group.

"Jag är mycket stolt över både certifieringen och vårt målinriktade arbete för att ta företaget och dansk design ansvarsfullt in i framtiden", säger vd Henrik Rosendahl. Foto: Rosendahl Design Group

En viktig del av den övergripande ansvarsstrategin

Rosendahl Design Group – som med sina 8 ikoniska danska designvarumärken (Rosendahl, Holmegaard, Kähler, Kay Bojesen Danmark, Bjørn Wiinblad, Lyngby Porcelæn, Juna och Arne Jacobsen Clocks) underhåller och utvecklar en bred portfölj av interiör- och livsstilsprodukter – ser implementeringen av ansvarsfull designprinciper och ansvarsfull affärsverksamhet som en naturlig förutsättning för företagets framgång och existens både nu och i framtiden. Med B Corp-certifieringen har Rosendahl Design Group lagt till ytterligare en viktig del i sin övergripande ansvarsstrategi.

 "Vi är glada över att välkomna Rosendahl Design Group till vårt globala B Corp-community. B Corp är en rörelse av företag som är engagerade i att göra affärer på ett nytt och mer ansvarsfullt sätt, och certifieringen är ett bevis på att företaget lever upp till höga standarder av socialt och miljömässigt ansvar Vi vet att Rosendahl Design Group kommer att bli ett bra tillskott till vår community med mer än 120 B Corps i Norden, och vi ser fram emot att följa deras fortsatta ansträngningar för en mer ansvarsfull framtid”, säger B Lab Nordics.

Om B Corp-certifiering:

B Corp-certifiering utfärdas av B Lab, en ideell organisation och rörelse som driver positiv förändring och främjar hållbara och ansvarsfulla affärsmetoder. Certifieringen är en oberoende bekräftelse på ett företags förmåga att uppfylla B Labs höga krav på ansvarsskyldighet, transparens och sociala och miljömässiga prestationer. B Lab utarbetar standarder, policyer, verktyg och program som har en kultur- och beteendeförändrande effekt på företag, och skapar en gemenskap som tar itu med samhällskritiska utmaningar.

Relaterat innehåll

14.05.2024Designbase.se

Koelnmesse i nytt samarbete med Colombias ledande designmässa

14.05.2024Designbase.se

Här är årets ledande norska designföretag

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

19.04.2024Önska

Sponsrad

Önskabutikerna reste till Horred för årets första Önskaskola

18.04.2024Designbase.se

Rosendahl Design Group erhåller B Corp-certifiering

17.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt A/S tar över distributionen av Aiper trådlösa poolrobotar i Norden

08.04.2024Global Design Partner

Sponsrad

Från återvunnen plast till hållbara och multifunktionella produkter

05.04.2024Designbase.se

BoConcept förvärvar en internationell toppprofil

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023