Passionerad hygge från Morsø

Konsten att formge saker som blir till samlingspunkter i hemmet. Den konsten har alla hängivna designers som har samarbetat med Morsø genom åren behärskat. Det gäller även Peter Svarrer, som står bakom de nya Flame-faten.

Med Flame tänder Peter Svarrer en kreativ eld i hemmet. Bokstavligt talat. Som namnet antyder fångar designen nämligen en eld – med lågor som dekorativt slickar fatens yta och ger dem en raffinerad struktur. Enkelt och elegant på samma gång.

Mys runt brasan

Morsø blev ursprungligen känt för sina vackra, funktionella braskaminer, som skapar värme och trygghet i hemmet. En modern variant av den eld som i tidernas begynnelse var människans viktigaste värmekälla – och samlingsplats.

Värmen går igen både i uttrycket och namn på de nya faten. Och med sin raffinerade design är fatet en naturlig mittpunkt på soff- eller kök-allrumsbordet som idag har ersatt brasan som samlingsplats.

Funktionellt konsthantverk

Med Flame har Peter Svarrer skapat en design och ett fat som i all sin enkla elegans är ett konsthantverk i sig – men som också gör sig fint genom att man adderar några frukter, lite torkade blommor eller kanske några små dekorativa hjärtan som understryker det varma, passionerade uttrycket.

Flame finns i svart och vitt porslin. Det stora, flammande fatet, som även är dekorativt i bokhyllan eller på byrån i hallen, har en diameter på 32,5 centimeter och är 4,5 cm högt.

Mer av...

23.05.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Designklassiker från Rosti fyller 70 år

29.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Njut av sommaren i bra stil från Luigi Bormioli

26.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Konsten att duka ett inbjudande bord

19.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Unika muggar i stengods från Villa Styles

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Formsköna vårnyheter från BITZ

18.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Klassisk köksestetik från Södahl

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023