Oslo Design Fair går av stapeln 1–3 september

”Äntligen! Efter nästan ett och ett halvt år på hemmakontoret ser vi verkligen fram emot att öppna våra dörrar och träffa alla utställare, besökare och pressen igen”. Det säger Kathrine Tillnes Jansen, chef för Oslo Design Fair.

”Oslo Design Fair är en saknad och viktig mötesplats för branschen. Det visar den återkoppling vi har fått”, förklarar Kathrine Tillnes Jansen, chef för Oslo Design Fair.

”Vi sätter alla segel till mässan i september”, säger Kathrine Tillnes Jansen, chef för Oslo Design Fair. .

"Det faktum att mässorna nu är likställda med resten av handeln ger oss möjlighet att se framåt och modet att kunna genomföra mässan i höst."

”Vi är väl förberedda för de krav som ställs för att skydda mot smitta och vi har redan tagit fram en smittovägledning tillsammans med Standard Norge. Dessutom har vi stora lokaler att skryta med, så alla kan vara säkra på att det är helt säkert att delta i årets Oslo Design Fair”.

Nytt i år är designsamarbetet kring trendutställningen med Léva Urban Design.

”Léva arbetar med att utveckla städer och platser med oss ​​människor i fokus baserat på data som samlas in i hela Norge och grundat på olika fackområden som sociologi, stadsplanering och design. Nu får vi möjlighet att dyka djupt ner i deras ocean av kunskap och kombinera det med våra kunders designlösningar. Det kommer det att komma några riktigt intressanta resultat ur!”.

Det kreativa teamet arbetar hårt för att utforma trendutställningen under temat HAPPYTAT.

”HAPPYTAT är ett konstruerat ord sammansatt av ’happy’ och ’habitat’. Vi tror att alla människor drömmer om att bo på ett bra ställe. En plats som utvecklats på människors premisser. Genom mässans tema vill Oslo Design Fair bidra till att sätta ett positivt fokus på möjligheterna inom den bransch som vi är en del av och att upptäcka innovativa aktörer med ambitiösa mål. Målet är att skapa hållbara, vackra och inkluderande områden med designlösningar där inga element är slumpmässiga. I det sammanhanget ska vi också fokusera på övergången mellan yttre och inre, där gränserna blir alltmer suddiga”.

Hur kan man då säkra en framtida HAPPYTAT i Norge?

”Genom att använda den insikt som LÉVA Urban Design har arbetat med i flera år kommer de, tillsammans med kurator Kirsten Visdal, att arbeta för att visa bra, nya funktioner i hemmet, som stöder olika mötesplatser. Från mötet med oss ​​själva, över familjemiddagen runt långbordet till större sammankomster”.

Årets mässa kommer naturligt nog att bli något mindre än normalt.

"Det finns fortfarande en del osäkerhet kring inresor till Norge från andra länder, så vi vet ännu inte hur många utländska utställare som kommer. Vi förväntar oss dock 150 utställare i höst. I skrivande stund fyller mässan nu två av hallarna, som tillsammans utgör cirka 20 000 kvadratmeter”.

”Förutom alla montrar kommer vi som alltid att presentera en helt unik trendutställning, ett tredagars spännande och lärorikt fackprogram och flera kaffebarer och kaféer. Vi kommer också att ha ett samarbete med galleri Sorgenfri från Majorstua i Oslo, som kommer att ha en minimässa med café och bar på bakgården”.

Oslo Design Fair-magasinet produceras i år och kommer att distribueras till alla Bo Bedres prenumeranter samt naturligtvis delas ut på mässan.

”Det fackliga programmet innehåller både små och stora namn från branschen. Bland annat vill vi belysa vårt tema genom engagerande och inspirerande föreläsningar och diskussioner från scenen, där Ragnhild Brochmann kommer att vara konferencier och moderator”.

Relaterat innehåll

29.05.2024Designbase.se

UMAGE vinner årets Red Dot design award

28.05.2024Designbase.se

Arne Jacobsen på ett svenskt boutiquehotell

30.04.2024Designbase.se

Messe Frankfurt erbjuder gratis evenemang online för alla

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

19.04.2024Önska

Sponsrad

Önskabutikerna reste till Horred för årets första Önskaskola

18.04.2024Designbase.se

Rosendahl Design Group erhåller B Corp-certifiering

17.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt A/S tar över distributionen av Aiper trådlösa poolrobotar i Norden

08.04.2024Global Design Partner

Sponsrad

Från återvunnen plast till hållbara och multifunktionella produkter

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023