Öar av välbefinnande

Fritz Hansen presenterar tre utställningar som utforskar design inom arkitektur på Köpenhamns mest spännande nya hamndestinationer.

den nye Tradition-serie vil være at finde i The Art of Outdoor Lounging i Operaparken. Foto: Fritz Hansen

Den nya serien Tradition kommer att finnas i The Art of Outdoor Lounging i Operaparken

På årets 3daysofdesign presenterar Fritz Hansen ISLANDS OF WELLBEING – en utforskning av design inom arkitektur.

I tre miljöer för gästfrihet, arbetsplats och utomhus kommer utställningarna att utforska den transformerande effekten av god design i modern arkitektur. De senaste arkitektoniska utvecklingarna från Cobe architects, som Fritz Hansen samarbetar med under årets 3daysofdesign, kan ses i Operaparken, Væksthuset respektive Papirøen.

"Precis som djärv arkitektur definierar städernas karaktär, kurerar Fritz Hansen estetiska öar av välbefinnande genom möbler som berikar utrymmen i en intim mänsklig skala", säger Christian Andresen, Creative Experience Director, Fritz Hansen

På den tre dagar långa designfestivalen kommer Fritz Hansens utställningar att utforska konsten att koppla av utomhus, en ny värld av inbjudande gästfrihet och en kreativ installation av arbetsplatskonfigurationer.

Varje utställning är en utforskning av de estetiska öarna av välbefinnande som bildas när design och arkitektur möts i harmonisk balans. Nya exempel inkluderar dessutom ny design för matsal och fåtöljer av Cecilie Manz och en aldrig tidigare släppt fåtölj av Poul Kjærholm.

FRITZ HANSEN X COBE

"Fritz Hansen är formad av en lång historia av samarbeten med några av världens mest betydelsefulla arkitekter. Samarbetet med Cobe är en fantastisk möjlighet att utforska och visa vad som händer när visionär arkitektur möter extraordinär design", säger Christian Andresen.

Fritz Hansen och den ledande arkitektbyrån Cobe går samman på årets 3daysofdesignfestival med en gemensam designfilosofi bakom samarbetet. Båda tror att arkitektur och design delar ett gemensamt ursprung, rotat i det förflutna, men ändå sträcker sig framåt för att forma framtiden med målet att förbättra den mänskliga upplevelsen.

Oavsett om du designar stadsbilder eller solstolar, börjar båda disciplinerna med en skiss som utvecklas genom mänsklig interaktion.

Samarbetet mellan Fritz Hansen och Cobe i Operaparken och på Papirøen ger en unik möjlighet att utforska och uttrycka en gemensam vision för framtidens välbefinnande genom extraordinär design och arkitektur.

"Både Fritz Hansen och Cobe delar en gemensam övertygelse om att design och arkitektur kan förbättra människors liv", säger Cobes grundare Dan Stubbergaard.

"Med designen av Operaparken, Væksthuset och Papirøen ville vi förvandla dessa postindustriella områden i Köpenhamns inre hamn till platser för människor. Med 80 000 växter och 600 träd erbjuder Operaparken och Væksthuset en plats där naturen kommer först. mitt i Köpenhamns livliga stadsutveckling, medan Papirøen är en levande plats att leva, träffas och arbeta på. Tillsammans exemplifierar dessa hamndestinationer vårt engagemang för att skapa extraordinära vardagsrum. Design i arkitektur

Arkitektur formar våra miljöer, medan design väcker dessa utrymmen till liv. Fritz Hansen och Cobe förstår båda att sant välbefinnande blomstrar när arkitektur och design möts harmoniskt. På 3daysofdesign kliver du in i levande vinjetter som omdefinierar hur vi bebor de utrymmen där vi möts, arbetar och laddar.

The Art of Outdoor Lounging: I hela operaparken finns installationer av Fritz Hansens medvetet designade utomhuskollektion mitt i den blomstrande biologiska mångfalden i miljöer för att slappa, äta och koppla av. Operaparken är en grön lunga i staden designad kring en underjordisk parkeringsstruktur för operahuset. Det är ett utrymme designat för rekreation och kontemplation. Genom sex geospecifika trädgårdar hedrar den öns historia som ett sjöfartsnav som förde världen till Köpenhamn.

Inbjudande gästfrihet. Inne i Väksthuset kommer Fritz Hansen att utforska modern gästfrihetsinspiration och exempel på nyheter, inklusive utsökt ny design för matsal och fåtöljer.

Växthuset är en lykta i hjärtat av Operaparken med en subtropisk vinterträdgård. Det är en organiskt formad glasstruktur med ett flytande tak designat för att smälta in i dess frodiga omgivning. Det ger gästerna en uppslukande naturupplevelse genom böjda glasväggar, samtidigt som den på ett smart sätt döljer ingången till ett underjordiskt parkeringssystem.

Inbjudande arbetsplats: Fritz Hansen kommer att ställa ut i ett expansivt kommersiellt utrymme för att visa upp spännande konfigurationer av modern arbetsplatsdesign i en konstnärlig installation av mötes-, lounge- och hybridutrymmen. Papirøens särpräglade typologi av industriell arkitektur, inspirerad av de historiska magasinen i Köpenhamns hamn, står i kontrast till de organiska formerna i den närliggande operaparken. Utrymmet välkomnar besökare till ett firande av modernt stadsliv, avkoppling och arbete.

Utställningarna på Papirøen, Operaparken och Väksthuset kommer att vara öppna för proffs och allmänhet 12.-14. juni kl 10.00-18.00.

PLATS: Operaparken, Ekvipagemestervej 18, 1438 Köpenhamn Papirøen, Trangravsvej, 1436 Köpenhamn Datum och öppettider: 12.-14. juni, kl 10-18.

Relaterat innehåll

19.07.2024Designbase.se

IT-kriminella tar inte semester

16.07.2024Designbase.se

Expert: Få kontroll över ditt IT-system innan semestern och undvik bedrägerier

19.07.2024Möbelmässan

Sponsrad

Därför besöker IKEA Möbelmässan Göteborg: "Triggar inspirationen!"

19.07.2024Möbelmässan

Sponsrad

Låt inredningen styras av livsstil och känsla: "Imperfekt perfektion"

18.06.2024Designbase.se

Öar av välbefinnande

18.06.2024Designbase.se

Synergi mellan två designuniversum

11.06.2024Designbase.se

Kolon och ByLogstrup i nytt samarbete

29.05.2024Designbase.se

UMAGE vinner årets Red Dot design award

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023